2022 m. gegužės 19 d., ketvirtadienis

Top 5 Vampyrų Knygos laukiantiems Vampire the Masquerade: Swansong

Jeigu, kaip ir aš, Vampire the Masquerade: Swansong - labai laukiate, bet dar turėsite palaukti (jis išleidžiamas šiandien, Epic Games platformoje ir konsolėse), tuomet, kad nesėdėtumėt ir neliūdėtumėt, štai jums 5+ knygos apie vampyrus, kurias paskaityti yra absoliučiai būtina:


Jay Kristoff "Empire of the Vampire": goodreads
Nuostabi distopinės fantastikos knyga, kur vieną dieną saulė tiesiog nepatekėjo. Tada iš tamsos išniro jie. Išniro ir užėmė pasaulį. Dabar laisvų žmonių teliko vos vienas kitas, kažkur ten, susispietęs miestas, iš paskutiniųjų kovojantis už savo išgyvenimą.

Stephen King "Zalės Valda" ('Salem's Lot): goodreads
Kultine klasika tapusi istorija apie Zalės valdoje, sklype, stovintį košmariškais įvykiais apipintą pastatą. Tų baisių prisiminimų genamas Benas grįžta namo, tarsi norėdamas įsitikinti, jog visa tai ką matė - tebuvo vaikiškos vaizduotės padarinys. Tačiau jam ten grįžus - košmarai ir vėl prasideda. Žmonės ima dinginėti, mirti keisčiausiais būdais... Šiurpi ir labai gera knyga klasikinių nosferatų mylėtojams.

Jim McDoniel "An Unattractive Vampire": goodreads
Įsivaizduokite, kad esate galingas karys, toks velnioniškas ir bjaurus, kad atsisakėt mirti. Gyvenot taip sau per amžius, kaip šlykštus vampyras iki užmigot tuo ilgesniu miegu. Ir staiga - pabundate. Savo namuose, kuriuos kažkas perdažė rožine spalva... Ir kuriuose gyvena paprastų žmonių šeima. Ši knyga yra neatrastas lobis, šmaikščiai per dantį traukianti visas populiariausias vampyrų literatūros istorijas.

Konstantinos "Vampires: The Occult Truth": goodreads
Ši knyga tikrai labai tinka norintiems to paprasto Vampire the Masquerade vaibo, nuotaikos. Tarsi enciklopedija apie vampyrus. Negali teigti, kad fiktyvi, nes aprašo viso pasaulio mitus, kokius vampyrus kas turėjo, istorines figūras, kurios, kaip tikima, buvo vampyrai, ir visą kitą. Tai taip ir skaitai, tarp realybės ir fantastikos.

Trys už vienos kainą:


S.T. Gibson "A Dowry of Blood" (goodreads- unikali knyga apie Drakulą, pasakojama labai panašiu stiliumi, kaip Luisas pasakojo savo išgyvenimus su Lestatu ir Klaudija. Čia Vampyrų Tėvas susižavi asmenybėmis, žmonėmis, ir juos tiesiog pasiima, paverčia vampyrais, savo šeimos dalimi, nepaisydamas jų pačių norų, ar nuoskaudų, kai jo dėmesį patraukia naujas žmogus.

Fred Saberhagen "The Dracula Tape" (goodreads) - atsimenate, kaip baigėsi Interviu su Vampyru? Lestatas automobilyje, nusiteikęs įrašyti savo istorijos versiją? Taip prasideda ši knyga. Drakula automobilyje, su diktafonu, nusiteikęs apdrėbt Helsingą purvais už tokį šmeižtą ir oi, patikėkit, nuoskauda, akivaizdu, likusi didelė. Vietomis tikrai netgi prajuokino.

Anne Rice "Interviu su Vampyru" (Interview with the Vampire) (goodreads) - na ir "kaip Interviu su Vampyru" originalas - Interviu su Vampyru. Irgi kultine klasika tapusi knyga, pirma Vampyrų Kronikų serijoje, pasakoja apie žemvaldį Luisą, kuris gyvenime nebematė prasmės. Čia atsibeldė Lestatas ir pasiryžo jam tą prasmę parodyti. Savaip.

Jeigu turite dar kokių tikrai gerų vampyrų knygų - drąsiai rašykite komentaruose (galite netgi su nuoroda į savo tos knygos aprašymą), būtų labai įdomu išgirsti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.