2021 m. spalio 12 d., antradienis

knygos apžvalga | Jay Kristoff "Empire of the Vampire" | 1

Autoriai: Jay Kristoff
Pavadinimas: Empire of the Vampire
Serija: Empire of the Vampire 1
Žanras: Vampyrai; Tamsioji Fantastika
Psl.: 739
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Sunku man su ilgom knygom. Kad ir kokios geros kartais tos istorijos, bet kol pasiekiu pabaigą, nebepamenu, kas ten pradžioj buvo. Tokia ir Jay Kristoff knyga "Empire of the Vampire".

Apie Knygą: Vieną dieną saulė patekėjo nebeskleisdama šviesos ir šilumos. Vos pastebimas išlikęs skirtumas tarp dienos ir nakties žmoniją pasmerkė badui ir marui. Ir tuo bėdos nesibaigė. Iš tamsos išžengė Šaltakraujai, vampyrai, ėmę medžioti žmones, kaip gyvulius. Jų palikti mirusieji irgi ne visada nurimdavo. Kartais pakildavo iš mirties tapę vampyrais, kitą kartą - tik nemąstančiais monstrais, trokštančiais kraujo. Bet net tokioje tamsoje žmonija rado vilties. Vilties vyriškiuose, kurių tėvai buvo nemirtingieji. Vyriškiuose, kurie dabar medžioja vampyrus brolijoje ir vampyrams yra žinomi, kaip blyškiakraujai. O žmonijai - Sidabro šventaisiais.

Mano Nuomonė: Knyga juda gan lėtai, mat atpasakoja visą herojaus gyvenimą ir aprėpia visą pasaulio statymą. Nuo jo tėvo, iki vampyrų kraujo linijų. Nuo kodėl ar, bent jau, kaip užtemo saulė, iki pranašysčių apie išsklaidytas tamsumas. Bet nors knyga ir lėtoka, skaityti vis tiek buvo labai įdomu, bent jau, po vaikystės ir paauglystės nesąmonių. Nuostabi mitologija, tamsus aukštosios fantastikos pasaulis ir siaubą keliantys vampyrai. Vietomis priminė Ghibli studijos animuotus filmus, su iš tamsos išnyrančiu... Kažkuo.

Tikrai nebloga, rekomenduoju, jei mėgstate vampyrus. Stiprus 4/5, nes nu rimtai, ta pradžia visa... Vos ištvėriau.


INSTAGRAM | KAVA jūsų mėgstamiausiam
Nosferatui

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.