2022 m. gegužės 21 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Anne Applebaum "Red Famine: Stalin's War on Ukraine, 1921-1933"

Autoriai: Anne Applebaum
Pavadinimas: Red Famine
Serija: -
Žanras: Kultūra; Istorija
Psl.: 384
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Tęsiu šias priverstines istorijos pamokas, bandydamas jaustis bent kiek naudingu, ir mokaus toliau apie Sovietus, Rusiją ir, kaip pridera, Ukrainą, kurioje Rusija šiuo metu vykdo genocidą. Perskaičiau Anne Applebaum knygą "Red Famine: Stalin's War on Ukraine, 1921-1933". Perskaičiau košmarą.

Apie Knygą: Neracionalūs, kliedesingi, pamišę, ar tiesiog gyvu blogiu virtę (ir esantys) Sovietų Sąjungos valdovai badu numarino beveik keturis milijonus žmonių. Ukrainiečių, kurie bandė tartis. Bandė dirbti. Bandė priešintis. Ir galiausiai liko apatijoje, bejėgiai, senkančiomis jėgomis palikti mirti šalikelėse, ar netgi tiesiog savuose namuose. Faktas, kurį bandyta nuslėpti, o tada ir - sumažinti jo svarbą...

Mano Nuomonė: Anne Applebaum rašo siaubingai geras istorines knygas. Knyga tiksli, tikslinga ir neįtikėtinai gerai sudėta į vientisą tekstą, istoriją. Bet pats pasakojimas, visi šie faktai apie Ukrainos kančias yra absoliučiai siaubingi. O tai, kad visa tai bandyta nuslėpti turėtų būti laikoma nusikaltimu žmonijai. Tad, labai rekomenduoju, jei tik nerviškai pakelsit skaityti - perskaitykit.

Stiprus 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.