2021 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Fred Saberhagen "The Dracula Tape" | Dracula 1

Autoriai: Fred Saberhagen
Pavadinimas: The Dracula Tape
Serija: Dracula 1
Žanras: Vampyrai, Drakula
Psl.: 288
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Keistai linksma knyga. Pradėjau "Dracember" (gruodis + drakula / dracula + december) su Fred Saberhagen knyga "The Dracula Tape", pirma serijoje. Šioje Vladas Drakula perpasakoja Stokerio knygą iš savo pusės.

Apie Knygą: Ne viskas Drakulos knygoje, mums pateiktoje per laiškus, užrašus ir dienoraščius, buvo tiesa. Ir, Drakula, nepatenkintas ir piktas dėl fakto, jog joje buvo nutapytas tamsiomis, moteris persekiojančio monstro spalvomis, kurį paskui nužudė būrelis geradarių vyrukų, apsiėmė mums papasakoti, kaip ten viskas buvo iš tiesų ir truputį pasižarstyti purvais, kuriais buvo apdrėbtas.

Mano Nuomonė: Suprantu, kad knyga neturėjo būti tiek komiška, kiek juokino mane. Labai smagiai skaitosi. Drakula, taip nuoširdžiai įsižeidęs, vis pašiepia kitus ir, kai įsivaizduoji tą kelių šimtų metų senumo vampyrą, vis užverčiantį akis dėl Harkerio krečiamų kvailysčių, na, bent pakikent tikrai buvo iš ko.

Tikrai smagi knyga, tik, kadangi niekur nematau "humoro" gairės, spėju ją imti reikia būtent su ta mintimi, jog tai nebus labai solidus veikalas. Duodu 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.