2017 m. liepos 30 d., sekmadienis

Diana Wynne Jones - Castle in the Air [2]

Ką gi. Diana Wynne Jones knyga "Castle in the Air" (Pilis Debesyse; Howl's Moving Castle 2, Haulo Keliaujanti Pilis 2; ISBN 0064473457; 298p.; Goodreads), antroji knyga Haulo trilogijoje, grubiai imant nėra tiesioginis tęsinys apie Haulo šeimą. Vietoje to, didžioji dalis knygos čia pasakoja apie visai kitus veikėjus, visai kitoje pasaulio dalyje, su kitokiais norus pildančiais mitais!

Abdullah pardavinėjo sau kilimus, rūpinosi savo reikalais ir niekam netrukdė, iki į jo duris pabeldė kilimų perpardavinėtojas ir pasiūlė skraidantį kilimą. Abdullah žinoma nebuvo kvailys, jis tą kilimą gerai išbandė, o tada riebiai ir agresyviai derėjosi dėl kainos, bet galiausia - nusipirko. Ir laimingas užmigęs su savo laimikiu... Atsibudo neregėtame sode, šalia gražiausios kada nors matytos moters.

Po kelių tokių apsilankymų, niekaip negalėdamas atrasti paslaptingojo žodžio, kuris nuneša jį pas princesę, Abdullah pasiryžo jai pasipiršti, kai vėl pamatys. Bet vos ta diena išaušo, prieš pat jo akis piktas džinas jo princesę pagrobė! Abdullah, taip ilgai ieškojęs laimės nėra nusiteikęs ją taip lengvai paleisti, tad apsiima šio reikalo, ir iškeliauja ieškoti savo mylimosios. Pakeliui sutinka kariškį, kurio kiti kareiviai deja niekaip neprisimena. Nenoriai susibičiuliauja su kate, kuri, kaip vėliau paaiškės, nėra paprasta katytė. Ir galiausia susiduria su pačiu Haulu...

Knyga įdomi, kaip geras Tūkstančio ir Vienos Nakties atpasakojimas, bet, kažkaip trūko man Haulo ir jo šeimynos. Norėjosi kiek daugiau, tad duodu tik 8/10, bet perskaitysiu ir trečią, nes tikrai verta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.