2012 m. sausio 6 d., penktadienis

Peter Freund - Laura ir Septynių Mėnulių antspaudas



  Taip jau gavosi, kad šią knygą pradėjau pernai, o baigiau šiemet. Taip, Peter FreundLaura ir Septynių Mėnulių Antspaudas“ (Laura un das Siegel der Sieben Monde; „Alma Littera“ 2004; ISBN 9955-08-649-1; 496p.) tapo pirmąja šiais, kaip pranašaujama – paskutiniais, 2012 metais perskaityta knyga. Ir galiu pasakyti, kad ji geresnė nei pirmoji.
  Daugiau ar mažiau knyga pasakoja apie ypatingą mergaitę, gimusią ypatingu metu ir aišku turinčią ypatingų galių. Nėra aišku ko čia šiom knygom lygintis su Hariu Poteriu, bet norintiems prisiminti tuos laikus, kai būtent tos septynios (ar trys pirmos) imponavo kaip šedevras, tuomet Laura turėtų visai neblogai sueiti. Aišku man dėl šios pačios priežasties irgi buvo smagu prisiminti tuos laikus skaitant antrą šešių (lyg ir) knygų seriją apie Laurą.

"- <...> Palauk, aš tave dar pačiupinėsiu! Taip išdirbsiu kailį, kad net velniai juoksis, garantuoju. Tol duosiu, kol bus visas žalias ir mėlynas!" 476p.

  Antroje knygoje daugiau intrigos ir įtampos nei galėjau tikėtis iš, kaip turėtų būti, vaikiškos knygos (na, neįsižeiskit, tarkim – knygos jaunuoliams). Nuotykių Laura apturėjo dvigubai daugiau, o skyriai užsibaigdavo panašiai, kaip baigiasi Tikro Kraujo serialo serijos – su staiga nutrauktu įtampos momentu. Beje pasitaikė ir visiškai ne vaikiškų epizodų. Ir dar tiek ir tokios painiavos...
  E... žodžiu, štai ir nebežinau ką čia daugiau apie ją. Pasiilgusiems Hario – knyga bent pusėtinai tikrai sueis, jei tik nemėginsit piktuoju lygint – talentai ne vienodi, o jei ir yra panašumų, tai jie dar nieko nereiškia. Jei jau nusibodo dėt protingas knygas į šalį ir atsipalaidavimui imt banalų romaniūkštį, tai Lauros knygos tikrai tiks. Duosiu turbūt... 7/10

  Anotacija: Laurai tikrai trylika, bet ji drąsi ir turi fantastinių gabumų, kurių jai reikia, kad laimėtų tiesiog beviltišką kovą su kunigaikščiu Borboronu, laikančiu nelaisvėje jos tėvą. Ją remia profesorius Morgenšternas, mokyklos direktorius, kol jis neįtariamas, kad nužudė aklą slaptojo archyvo bibliotekininką. Laimė, Laurai padeda Alarikas, Baltojo Riterio Paravano ginklanešys, kurį lemtis atnešė iš jo planetos Aventeros į Žemę. Jo padedama Laura įsigauna į Borborono tvirtovę. Tačiau Juodasis Kunigaikštis įveikia Laurą ir priverčia ją rinktis tarp tolesnės kovos už gėrį ir jos tėvo gyvybės. Tai sunkiausias pasirinkimas jos gyvenime. Jai dabar gali padėti tiktai Septynių mėnulių anspaudas, tačiau įminti jo paslaptį – sunkiausia pasaulyje užduotis. Ir net profesorius abejoja, ar Laurai tai pavyks...

5 komentarai:

  1. Aš visas serijos knygas perskaičiau būdama tikriausiai 5 ar 6 klasėj. Tada jos man padarė neišdildoma įspūdį. Manau maždaug tokio amžiaus ir reikėtų jas skaityti, nes vėliau jau nebebus to efekto.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu tam, tikrai, manau prieš dešimt metų tikrai duočiau visą dešimtuką. Bet ir šiaip gan neblogos, nesiskundžiu, nenuobodu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu skaitęs 2 klasėj visas geros knygos, man tai visiškai nepanašu į HP septynialogiją. Šios knygos daugiau detektyvinės jose daugiau veiksmo o ne vien burtų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Irgi teisybė, bet manau, kad tikrai daug kas šias knygas lygina dėl - internatinės mokyklos, mergaitės kaip ir be tėvų, atgyjančių paveikslų ir panašiai. Žinai gi kaip būna. Man asmeniškai patiko kitas panašumas - knyga apie savitai magišką pasaulį. Ir manau, kad jei skaitantys nekibs, kad va, čia tas anas kaip Haryj Poteryj, tai patiks ir Laura

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.