2024 m. kovo 12 d., antradienis

knygos apžvalga | Daniel Suarez „Freedom“ | Daemon 2

Autoriai: Daniel Suarez
Pavadinimas: Freedom
Serija: Daemon 2
Žanras: Kiberpankas
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Nebeatsimenu, kada perskaičiau pirmą Daniel Suaerz Daemon dualogijos knygą, bet šiaip taip dabar va pabaigiau antrą, pavadinimu „Freedom“. Technologijomis paremta kova už laisvę, revoliucija prieš korporacijas. Visas įdomumas prasidėjo pačioje pabaigoje. 

Apie Knygą: Keista, kaip labai realistiškai skamba pilietinis karas, kilęs dėl fermerių nustekenimo. Tada pirmyn vestas visokių technologijų ir tinklo operatorių, naudojantis ne tik realiomis strategijomis, veiksmais, bet ir tuo, kas knygoje atitinka mūsų papildytą realybę (augmented reality). Kai pinigai valdo viską, korporacijų galia ima viršyti valdžios autoritetą iki tokio lygio, jog tie nesveikai turtingi jaučiasi galy reikalauti konstitucinių pakeitimų. Tik, kas nutinka jų galiai ir jiems, kai pinigai nebegali nieko nupirkti? Kai pirkti tiesiog nebėra ko? Daemon tai ir nori pamatyti. Jo tinklui plečiantis ir įraukiant į revoliuciją vis daugiau žmonių, metas nuspręsti, ar būsime avimis, ar suėsime turtinguosius... 

Mano Nuomonė: Skaitėsi su erzuliu dėl labai keistai panaudotų technologijų. Atrodo knyga nėra sena, bet skaitai ir nesupranti, kodėl, kaip, gi taip neveikia, kas čia, kodėl čia, ne taip gi vadinasi ir t.t. Žinau, kad ne tame knygos esmė, bet taip jau man nutinka, kai nei istorija, nei veikėjai – neturi ko pasiūlyti. Nepamenu bene nė vieno vardo, ir tik vieną kitą asmeninę jų istoriją, kur įvykiai buvo daugiau vardan šoko, nei dėl ko nors istorijai praturtinti. Bet pati knygos idėja buvo visai nebloga. Ne tokia gera, kad rekomenduočiau draugams, bet pakankamai įdomi, kad nesijausčiau iššvaistęs laiko ją perskaitęs.

Duodu 4/5, buvo tikrai labai gerų minčių.


INSTAGRAM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.