2022 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Dracember | Gruodis su Drakula | 2022

Kas pastebėjot, kas ne, bet pernai šiame knygų bloge Gruodį skaičiau tik Drakulos knygas, pradedant dabar viena mėgstamiausių - Fred Saberhagen "The Dracula Tape", pirma dešimties dalių serijoje. Ir nors tada ir per šiuos metus radau tikrai ne vieną Drakulos knygą - Gruodžiui pasilikti jų nesusipratau, nepaisant to, jog tikrai planavau daryti Dracember (drak-sem-ber - D-ecember + D-rac-ula), Gruodį su Drakula ir šiemet. Ir darysiu, o kaip jau gausis, taip, svarbu, kad smagu būtų.


Gruodyje su Drakula yra dvi minėtinos datos, kurioms skiriu ypatingą dėmesį, t.y. mano gimimo diena, bei Vlado Smeigiko galima mirties data. Ir Jolė (Yule), Kalėdos, Saulėgrįžos šventė, kurią nusprendžiau švęsti, kaip atseit Grafo Drakulos gimtadienį, ką paskui dar labiau paskatino blogo įraše matomas meme juokelis apie "lord and savior, Dracula".

- Gruodžio 14 d. - mano gimtadienis, Vlado Smeigiko mirties diena
- Gruodžio 25 d. - Jolė, Grafo Drakulos gimimo diena (mano išgalvota)



Šio gruodžio metu ketinu pabaigti Fred Saberhagen seriją, nes turiu dar keturias jo knygas, bei suskaityti Kvincio Harkerio (Quincy Harker the Demon Hunter) knygų omnibusus. Esu kelias jas aprašęs, bet ignoruokime tai, nes dar taip susimovęs nebuvau. Ten esantys knygų pavadinimai ir viršeliai nėra tų knygų kurias perskaičiau ir aprašiau. Neklauskit, kaip aš taip sugebėjau, tikrai nė pats nežinau.

Labai viliuosi, kad norėsite prisidėti, bent vieną ar kitą dieną Gruodį skirdami Drakulos knygai. Nieko Rimto štai išleido naują leidimą, tad net įrašas apie ją, perskaitytą ar tiesiog parodytą jūsų gražioje (mačiau, keliat pavydą, noriu ir aš taip gražiai nuotraukas daryt, bet vis neišeina) Instagramo paskyroje būtų viskas ko reikia prisidėti prie šio... Na, gal kiek neįprasto būdo pašėlioti Gruodį. Visi su Kalėdom, o aš su Jole ir Drakula, lyg dangum ne raudonai apsirengęs linksmas senis riedėtų, o Laukinė Medžioklė (Wild Hunt).

Gairės: #gruodissudrakula #dracember 

Kitos minėtinos nuorodos:
- Kava, kad nenustipčiau (arba gimtadieninė, jei norėsite pasveikinti savo mylimiausią nosferatą)
- Bookstagram paskyra kurioje bene kas dien ketinu įkelti po Drakulos Taro kortą tai dienai
- Drakula Nieko Rimto leidykloje (nesponsorina, nors neatsisakyčiau)
- Rumuniška Vlado Smeigiko Wikipedija, su minima mirties data

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.