2022 m. gruodžio 2 d., penktadienis

knygos apžvalga | Gruodis su Drakula 1 | Dan Simmons "Children of the Night" | Seasons of Horror 2

Autoriai: Dan Simmons
Pavadinimas: Children of the Night
Serija: Seasons of Horror 2
Žanras: Siaubo knygos; Trileris
Psl.: 453
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Dracember (drak-sem-be-r: dracula + december) jau čia, tad grįžtu pas jus su mėnesiu Drakulos knygų ir dideliu nerimu dėl kitų metų, nes tų knygų nėr tiek jau daug, kad kas met po dešimt surasčiau. Bet, ne apie tai. Pirmoji perskaityta yra Dan Simmons knyga "Children of the Night" ir tai yra pati neįdomiausia įdomi knyga, kokią kada nors skaičiau. Va taip būtent.

Apie Knygą: Post-komunistinėje Rumunijoje, tolimame užkampyje, niekam nerūpinčiuose vaikų namuose yra Keitės (Kate) frustracijos ir vilties šaltinis. Vaikas su bene antgamtine imunine sistema. Tokia stipria ir neįprasta, jog jei tik jai pavyktų jį saugiai išgabenti namo, jokia liga nebebūtų nepagydoma. Bet Rumunija nuo seno buvo tamsių paslapčių lopšys. Ir tos tamsos pasekėjai nė neketina atiduoti vaiko, reikalingo Jo prikėlimui...

Mano Nuomonė: Istorija - be galo įdomi ir sukta, pasakojama iš dviejų perspektyvų - protagonistės Kate ir Drakulos, kuris papasakoja apie savo gyvenimą, bei tai, kas vyksta aplink jį. Įdomiai sukurti vampyrai, jų, tarkim, mitas. Bet visas tas pilstymas iš tuščio į kiaurą, detalus biurokratijos aprašinėjimas, tas tobulai viskam pasiruošęs kompanionas ir taip toliau, tikrai labai ėdė nervus. Tai, taip gavosi, kad buvo labai įdomu, bet tuo pačiu ir mirtinai nuobodu.

Kaip pradžiai tai visai neblogai. Duodu 3/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.