2019 m. lapkričio 19 d., antradienis

knygos apžvalga | Gordon Dahlquist "Sapnų Valgytojų Stiklo Knygos" | The Glass Books 1

Autoriai: Gordon Dahlquist
Pavadinimas: Sapnų Valgytojų Stiklo Knygos
Serija: The Glass Books 1
Žanras: Stimpankas; Misterija
Psl.: 760
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Jetus. Šiaip ne taip pabaigiau Gordon Dahlquist knygą "Sapnų Valgytojų Stiklo Knygos", tą pirmą ir paskutinę (man) serijoje. Tai tokia savitai nebloga steampunk žanro mystery, bet pusę knygos apmąstymų būtų galima išmest. Laikyt tikrai palengvėtų.

Apie Knygą: Slaptas kabalas atlieka nežemiškus ritualus. Jie vagia protus, žinias, patirtis ir kondensuoja visa tai į savo mėlyno stiklo knygas. Šis procesas pavergia žmones, juos pakeičia, arba tiesiog pribaigia. Tik nežinia, kas blogiau. Panelė Templ tikrai nesitikėjo viso to rasti, kai išsekė savo buvusį sužadėtinį, tenorėdama sužinoti, ar buvo kokių kitų priežasčių, dėl kurių jis nutraukė jų sužadėtuvės. Kaip ir nesitikėjo tapti sąjungininke užsieniečiui gydytojui Svensonui, ar itin aštrios reputacijos žudikui pravarde Kardinolas Čengas. Dėl vienų ar kitų priežasčių jie visi pasirengę šį kabalą suardyti.

Mano Nuomonė: Fantastikoje logikos per daug niekada nereikia. Jos turi būti tik tiek, kad viskas veiktų. Čia gi, panelė Templ galai žino dėl ko aną pagalvojo, šitą padarė, tą nusprendė, ir kokio galo mums apie tai pasakojama. Daug tokių labai keistų ir nesuprantamų išsišokimų. Tuo tarpu žudikas nešioja ilgą raudoną paltą, tiek ir matomą iš už kilometro, tiek ir atpažįstamą. Matomai jam patinka aukas vytis, kai jie pamatę tą raudoną kostiumą deda į kojas. O gydytojas Svensonas tai bene ištvermingiausias rūkalius iš visų. Šiaip, nieko nesakau, įdomu. Bet ne tiek, kad būtų galima nekreipti dėmesio į niekuo nepaaiškinamus niuansus ir vangius veiksmų priežasties apibrėžimus.

Per daug iš tuščio į kiaurą. Per ištisą skyrių skaitant tik herojaus mintis atrodo turėtum imti suprasti jo veiksmų logiką, bet kur tau. Duodu silpną 3/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.