2019 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Felicia Day "Embrace Your Weird" | Saviugdos lit.

Autoriai: Felicia Day
Pavadinimas: Embrace Your Weird
Serija: -
Žanras: Savigudos literatūra; Negrožinė
Psl.: 272
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Labai, labai myliu Felicia Day. Tai jau kai galėjau, iš kart griebiau jos naujausią kūrinį, knygą "Embrace Your Weird", apie tai kokie mes esame ir kodėl, bei ką galime su tuo nuveikti.

Apie Knygą: Iš daugumos mūsų kūrybingumas ir unikalumas, kitoniškumas, savivertė ir t.t. buvo tiesiog išmokyti lauk ar išmušti patyčiomis. Neatsisakyk būt apkabintas, nemandagu. Nesirenk taip keistai, gėda gi. Mokykis, kitaip tave bars ir gausi blogą pažymį, už kurį vėl bars. Ir taip toliau. O juk turėtumėme galėti leisti sau pasišalinti iš nemalonių situacijų, neversti savęs daryti dalykų vien dėl to, kad kiti įsižeis, jei to nepadarysime, ir juo labiau, turėtumėme mokytis dėl savęs, o ne pažymių, t.y. kodėl po galais mums niekas nepaaiškino, jog tai - mums, o ne pažymiams? Bet, žinot ką? Kažkur po sluoksniais įdiegto mandagumo, nuolaidumo, baimės, nerimo ir tų baisių scenarijų, kuriuos piešia mūsų protai, kai mums skambina nežinomas numeris, ar draugai ima labai primygtinai kviesti pasibūti kažkur, kur būti nenorime: mes galime išmokti atsisakyti neužgaudami jausmų, apsirengti taip, kaip norime ir neabejoti, jog jei kam nepatiks, tai jau tikrai jų reikalas ir tik jų, bei gerbti save, mylėti save tiek, kad vėl prisimintumėme kaip kurti ir bandyti kurti kitaip. Mus išmokė bijoti suklysti, o juk bijoti tikrai nereikia. Nori piešti arklius, bet nemoki? Piešk arklius, neišmoksi nepabandęs. Pirmas labai baisus, nori niekada daugiau nebebandyti? Na ir kas, nupiešei pirmą arklį! Felicia Day tavimi tiki, tikėk ir tu! Davai dar antrą?

Mano Nuomonė: Felicia Day buvo mano pirmas atrastas Web Serialas, šventai žiūrėdavau The Guild ir laukiau labiau, nei kiti laukdavo kokio populiaraus serialo serijos per televiziją. Vėliau ėmiau domėtis ir ja pačia, mat tiesiog pasirodė keista, kaip čia ji taip, sukūrė serialą apie geimerę ir dar tais laikais, kai visi labai stebėjosi žaidžiančiomis merginomis. Ne per seniausiai ji išleido ir savo biografiją, po kurios ir supratau, kaip labai man reikėjo būtent tokio motyvuojančio žmogaus gyvenime. Šita knyga labai gerai tai apibrėžia. Tikrai rasite labai pažįstamų scenarijų, kuriuose tikrai buvote ir jautėtės kalti dėl savo egzistencijos. Dabar gi metas nustoti save bausti ir išmokti save gerbti.

Labai patiko. Perskaičiau du syk, iš eilės. Skaitysiu ir dar kartą. O gal ir dar daug kartų. Duodu 5/5, rekomenduoju, paskaitykit, patys pamatysit.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.