2019 m. gegužės 13 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Humble the Poet "Unlearn"

Autorius: Humble the Poet
Pavadinimas: Unlearn
Serija: -
Žanras: Įkvepianti, Pagalba sau
Psl.: 288
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Patinka man Humble the Poet muzika. Patinka ir jo twitter ar IG srautas. Tai, sumečiau, turbūt ir jo knygą "Unlearn: 101 Simple Truths for a Better Life" reiktų paskaityti. Ir, žinot, tikrai nebloga.

Apie Knygą: Laimės mums nieks negali duoti. Ne tik negali, bet net ir galėdami - tikrai neprivalo. Laimę mes turime išmokti pasidaryti patys. Ne rasti, o pasidaryti. Dažnai pro gyvenimą einam akli. Dažnai taip yra dėl nuolatinio emocinio streso ir skausmo. Bet net su juo gerdami arbatą galime ja pasimėgauti ir sąmoningai nuspręsti, jog taip, va čia yra laimės lašiukas, nes - o kodėl ne? Laimę traukti galima iš visur, tereikia norėti. Nelengva, ar ne? Jei būtų lengva, tai mes visi jau seniai būtumėm laimingi ir tokių knygų mums nereikėtų.

Mano mėgstamiausia Humble pamoka buvo ta apie laiką. Nori kažką pradėti? Pirmyn. Nelauk metų pradžios. Nelauk mėnesio pradžios. Nelauk pirmadienio. Pradėk dabar. Tai ir yra skirtumas tarp "Vieną dieną" ir "1 diena." One dar ar Day One.

Mano Nuomonė: Patinka man Humble lengvas bendravimas su skaitytoju. Jis nepila filosofijos auditorijai, skaitai ir skaitai sau, jo žodžius, tau asmeniškai, su pajuokavimais, patraukimais per dantį, smagiais palyginimais ir net savo gyvenimo patirtimis. Knyga labai lengva ir labai trumpa, kiekvienas skyrius labai gerai sukondensuotas ir gale turi apibendrinančią, tiesiog instagramo foto paruoštą citatą, kuri solidizuos tą vieną pamoką.

Tikrai verta bent pamėginti ją paskaityti, tikrai nekenks. O gal net ir rasit kažką sau, kažką gero pasiimti, kažko išmokti. Duodu solidžius 4/5, nes liko toki keli kampai kuriuos būtų buvę gerai pašlifuoti, bet šiaip jau, tikrai nenusivyliau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.