2019 m. gegužės 10 d., penktadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "Homeland" | The Legend of Drizzt 1

Autorius: R.A. Salvatore
Pavadinimas: Homeland
Serija: The Legend of Drizzt 1
Žanras: Tamsioji Fantastika, Aukštoji Fantastika
Psl.: 343
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

R.A. Salvatore knygas, ypač Tamsiojo Elfo trilogiją, tą Drizto Legendą, kurios pirmą trilogijos knygą čia dabar ir perskaičiau, norėjau imt dar kai buvau paauglys. Bet tada knygų gaut anglų kalba buvo kur kas sunkiau, nei dabar, o Eridanas nesuspėjo iki jų dasikapstyti. Ech.

Apie Knygą: Drows, Tamsieji Elfai, gyvena giliai po žeme, ir niekina tiek šviesą, saulę, tą ugninį kamuolį, kuris tikrai išdegina viską kas gyva, tiek ir tuos, kurie vaikšto paviršiumi. Taip jiems ir reikia, tegu degina juos tas niekingas karščio ir šviesos šaltinis. Jie, tuo tarpu, akmenyje sukūrė miestą be lygių. Ir čia, tarp politinių intrigų, nuolatinių kovų ir liejamo kraujo, valdo Dievybė, Vorė Karalienė, kuri ją garbinantiems suteikia galios. Jos valdomi tamsos elfai gali daryti bet ką, jei tik padaro tai gerai.

Tokio moralės kompaso vedami Do'Urden Namų žmonės nusprendė palipėti visuotinės galios laipteliais ir sunaikino kitus Namus, taip tikslingai, jog gyvo neliko nė vieno. To pasekoje, Vorės Karalienės akivaizdoje - anie Namai net neegzistavo, o Do'Urden belieka sveikinti ir tikrai jau ne bausti. Bet to naikinimo metu Do'Urden Namų Didžiajai Motinai gimė dar vienas, paskutinis sūnus. Trečias, tad jį ketino tuoj pat ten ir paaukoti Karalienei Vorei, už jos palankumą... Likimas Drizztui nelėmė mirti tą dien, ar kokią kitą dieną. Jis užaugo į labai jau keistą Drow'ą...

Mano Nuomonė: Čia bene viena įspūdingiausių tamsiosios-aukštosios fantastikos knygų, kokią kada skaičiau. Daug idėjų gerokai lenkia savo laikmetį, tai gal ir gerai, kad ją taip vėlai pasiėmiau skaityt. Buvo labai įdomu.

Drow visuomenė valdoma kunigių, burtininkių, motinų ir kitokių piktų tetų, kuriuos vyrus stumdo kaip figūrėles ant žemėlapio. Kraujas liejasi laisvai, be skrupulų. Sesuo puls brolį, o jei brolis ginsis, jį užmuš, mat kaip tu drįsti pakelti ranką prieš būtybę verte aukštesnę už tave, niekingas ir niekam netinkamas elfe? Čia pilna monstrų ir nuolatos jauti tą tamsą, akmens spaudimą, šitų elfų žiaurumą ir aklumą. Tai visiškai kitokia istorija, čia - visiškai kitokie, bet tokie labai gerai žinomi elfai.

Jei ieškot geros tamsios fantastikos, tai imkit, Raganius jūsų tam ką rasit čia - neparuošė. Duodu 5/5 ir tuoj pat ieškau antros knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.