2019 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Ne Grožinė | Phil Leonetti "Mafia Prince"

Autorius: Phil Leonetti
Pavadinimas: Mafia Prince
Serija: -
Žanras: Biografija, Tikri Nusikaltimai
Psl.: 328
Įvertinimai: 5/5 | Goodreads

Skaičiau šitą knygą du kartus, nes labai norėjau tikrai suprasti, kas joje įvyko. Tai labai graži istorija apie žmogaus asmeninę evoliuciją. Sugebėjimą praaugti gyvenimą, į kurį buvai gimęs.

Apie Knygą: Graži ir tamsi istorija apie dažnai romantizuojamą temą: mafijos šeimą. Mažasis Nikis Skarfo vadovavo Filio Mafijos Šeimai, La Cosa Nostra "Šitam mūsų reikalui" (This Thing of Ours). Jam vadovaujant su jais skaitėsi visi, mat visi jų bijojo. Buvę atvejų, kai įsibauginę vien veidų žmonės pasirinkdavo savižudybę, bijodami, jog jie atėjo jų žiauriai pribaigti. Jo sūnėnas, Pakvaišęs Filas Leonetis valdė Šeimą kaip jo dešinioji ranka, šventai paklusdamas taisyklėms. Bet kuo toliau, tuo labiau jis ėmė abejoti savo dėdės teisumu. Net geriausi vyrai mirdavo vien dėl to, kad jo dėdei pasirodė, kad jie per daug didžiavosi savo geru darbu. Ištikimybė ėmė nieko nebereikšti. Ir Filas nebuvo vienintelis, kuriam mirtinai įsiėdė bukas ir žiaurus bosas.

Mano Nuomonė: Mėgstu žmones, kurie moka pakilti aukščiau savo būties, tamsos, aklumo. Čia labai geras to pavyzdys. Leonetis gimė į mafijos šeimą, laikė tai viena tikra tiesa, pakluso jos taisyklėms. Bet smūgis po smūgio ir tas netikęs veidrodis ėmė skilt, ir jis pradėjo matyti tai, kas slypėjo už jo: augo jo sūnus, su juo jam nebuvo leista net į zoologijos sodą eiti, nes Šeimos vyrai turi rimtesnių reikalų. Jo dėdė užsakinėjo žudynes kairėn ir dešinėn, mirė begalės gerų, ištikimų vyrų, ir dėl ko? Dėl buko senio užgaidų. Tad jis griebė pirmą pasitaikiusį šansą pakeisti savo gyvenimą, bei padėti iš jo išlysti visiems tiems, kas irgi norėjo išeiti.

Gera knyga. Sveika pamatyti kitokią perspektyvą, iš vidaus. Čia ne Sopranai. Duodu 5/5, puiki knyga apie Šitą Mūsų Reikalą ir Šeimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.