2019 m. sausio 11 d., penktadienis

Vivian Shaw "Dreadful Company" | Dr. Greta Helsing 2

Autorius: Vivian Shaw
Pavadinimas: Dreadful Company
Serija: Dr. Greta Helsing 2
Žanras: Miesto Fantastika, Vampyrai
Psl.: 400
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Patinka man šios Vivian Shaw knygos, pilnos labai klasiškų ir klasikinių vampyrų, bei mokslo apie monstrus. Ir veiksmo netrūksta, tik reik leist įsivažiuoti.

Apie Knygą: Paryžiuje vis rodos vaiduokliai. Čia be kojos, ten be rankos, kam ir galvos trūksta. Atrodo, kas gi čia tokio, suprantama, ar ne? Juk ten tos katakombos požemiuose. Bet kodėl tada jos randasi būtent dabar? Atsakymas, pasirodo, klasiškai paprastas. Į požemius įsimetė vampyrų gauja, ten susisukusi sau labai neblogą lizdelį, tokį, kad net gūliai turėjo išsikelti, ar tai dėl susirėmimų, ar pernelyg garsios muzikos. Iš čia jie terorizuoja Paryžių, žudo, grobia, gražiausius - paverčia vampyrais, pervadina kokiu nors klasikiniu vardu ir tęsia. Šiaip jau niekam jie labai nerūpėjo, gal tik porelei demonų, kuriems teko nemalonus darbas aiškintis kas gi čia vyksta su tais vaiduokliais. Bet jie ėmė ir pagrobė ne ką kitą, kaip Gretą Helsing. Matot, jų lyderis nori keršto. Jis nori sunaikinti Gretos draugą, vampyrą Rutveną. Tad Greta, jei tik nemirs, bus puikus masalas. Na, o jei mirs, tai ką jau ten, bent toks bus kerštas...

Mano Nuomonė: Abi knygos prasideda kiek lėtokai. Bet jei leist jom įsivažiuoti, tai paskui veiksmo nors vežimu vežk, spėk gaudytis ir grožėtis, kaip, aš vis miniu šitą žodį, bet rimtai, klasiški vampyrai, laužo kaulus ir klausia vardų. Atrodo jog čia vis skaitai skaitai tuos vampyrų romanus ir fantastikos knygas, ir tada tokia papuola. Ir tada supranti, jog skaitei apie labai keistus, bene vaikiškus vampyrus. Kur gi šitie visą laiką buvo? Geros knygos. Ir dar, kaip minėjau, tas mokslas, monstrų medicina, labai įdomus. Būtų gerai jei apie tai papasakotų kiek plačiau, nes šioje knygoje tai tiesiog epizodais, ten tam padėjo, čia anam.

Patikrinau Goodreads, tai trečia knyga išeis Rugpjūčio 20d, turit sočiai laiko susipažinti su šiais fantastiškais herojais. O aš duodu 5/5 ir sėdu laukti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.