2018 m. lapkričio 2 d., penktadienis

Vivian Shaw "Strange Practice" | Dr Greta Helsing 1

Autorius: Vivian Shaw
Pavadinimas: Strange Practice
Serija: Dr. Greta Helsing 1
Žanras: Urban Fantasy, Paranormalu
Psl.: 320
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Oi, kaip seniai, kažko taip skaniai neskaičiau, kaip Vivian Shaw knygos "Strange Practice". Vogė iš manęs miegą, nes vis atrodo, dar lapas, dar puslapis, tik, kad įsitikint, jog nieks nenumirė, ir taip žiūrėk jau skyrių baigei.

Apie Knygą: Daktarė Greta Helsing gydo monstrus. Ji padeda atkurti mumijoms visiškai susidėvėjusius kaulus, išrašinėja vaistus gūliams, rūpinasi vampyrais, bei gydo demonus. Jai dirbančios seselės irgi nėra žmonės. Dauguma jos draugų - taip pat yra antgamtiniai padarai. Tokie, kaip Lordas Rutvenas.

Vieną vakarą, Gretai sekant žinias apie po Londoną šėlstančią religinių fanatikų gaują, kuri pjauna žmones, jai paskambina labai sunerimęs Lordas Rutvenas. Jo namuose paslikas guli jo senas draugas ir nepanašu, jog be jos pagalbos jis išgyvens. Ir tai tik pirma bėda, bei pirmas draugas iš kelių, kurie prie grupės prisidės. Mat kažkur ten, giliai po Londonu, tamsiuose bunkerių tuneliuose, pulsuoja ir šnabžda mėlyna šviesa...

Mano Nuomonė: Nors knyga į tai ir nebuvo orientuota, vietomis labai gražiai pateikta monstrologijos pamokėlių. Tarkim kuo skiriasi tam tikri vampyrai, kam jie jautrūs ir panašiai. Herojai, visi iki vieno, buvo be galo įdomūs, skirtingi, ir dėl kiekvieno iš jų labai pergyvenau. Čia toks geras nuotykis buvo, ir baisus, ir įtemptas, kaip jie ėjo ieškoti tų žudikų, ieškoti kas juos daro beveik antžmogiais. Įsivaizduokite, baisu net į gatvę išeiti, mat jau žinai, kad jie taikosi į jus, o čia reik ne tik išeiti, paliekant silpniausias grandis tik tvirtų durų saugomam name, bei leistis ten, iš kur šitie pabaisos išlenda.

Knyga tikrai labai gera ir labai gerai parašyta. Jei norėsit vampyrų, kažko klasiško, bet šių laikų mieste, su labai įdomiais veikėjais, tai čia yra ta pati knyga, kurios jums reikia. Iš manęs 5/5, ir tikrai imsiu antrą tuoj pat.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.