2018 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Įvairovė: TJ Klube "Wolfsong" | Green Creek 1

Autorius: TJ. Klune
Pavadinimas: Wolfsong
Serija: Green Creek 1
Žanras: LGBT, Fantastika
Psl.: 400
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Norėjau kažko naujo, šviežio, ir gerai būtų - su vilkolakiais. Paieškojęs radau TJ Klune knygą "Wolfsong" ir... Atrodo lyg būčiau perskaitęs vidutinišką Teen Wolf serialo fan-fiction istoriją. Deja tai tikrai nebuvo knyga man.

Apie Knygą: Benetų, didžiausios vietinės vilkolakių gaujos-šeimos sūnus buvo pagrobtas ir kankintas. Grįžęs namo jis nė negalėjo kalbėti ir prabilo tik vieną dieną netyčia sutikęs Ox, savo amžiaus vaikiną, žmogų. Prabilo ir nebeužsičiaupdamas tauškė savo šeimai apie jį, kol jie pagaliau suprato: Ox, net būdamas žmogumi, jau tapo vilkolakių pasaulio dalimi, mat jo rankose - jų sūnaus širdis, jo Vilkas. Jam pačiam visa tai per daug nerūpėjo. Jis tenorėjo būti su Joe ir gal kadanors irgi tapti vilkolakiu. Bet, panašu, pasirinkimas iš jo greit gali būti atimtas. Mat blogis, kuris kankino Joe - grįžo, vis dar nusiteikęs perimti Benetų Alfos galią. Vienintelis būdas ją išsaugoti yra ją skubiai perduoti kam nors kitam...

Mano Nuomonė: Žinot tą sceną Twilight, kur Edvardas palieka Belą ir ji ten sėdi, žiūri per langą, kaip keičiasi sezonai, ir atrodo niekur neina, net nejuda? Tai čia kažkas tokio. Joe, būdamas impulsyvus kietakaktis - pasiima didžiąją dalį gaujos ir išeina ieškot to didelio pikto vilko, pasiruošęs pasidaryti kilimą. Per tą laiką Ox tiesiog laukia. Vyksta daug dalykų, bet viskas vyksta labai klaustrofobiškoj aplinkoj, name kažkokių miškų glūdumoj, ir jo mintys visada sukasi apie tai ar Joe grįš ir kaip labai jis pyksta, kad Joe jį paliko. O visa kita buvo tiesiog pasiutusiai nuspėjama. Buvo aišku, kad Ox yra ypatingas, nes visi tai kartojo. Buvo aišku, kad jis taps vilkolakiu ir greičiausia - Alfa. Buvo aišku, kad Ox ir Joe kažkaip ras būdą viską suderinti. Buvo aišku ir, kad iškilus bėdai, atsiradus spąstam - Ox į juos ners stačia galva, manydamas jog taip saugo kitus. Žodžiu, paaugliško romano klasika, jei bent vienas iš jų būtų mergina, tai turbūt ir bestseleriu būtų.

Buvo gerų momentų, tikrai buvo. Ir manau, jei patinka tokios knygos kaip Twilight, tai šita irgi gali patikti, nes tame žanre ji tikrai labai nebloga. Herojai išsikalbėjo, išsiaiškino, nebuvo jokių nelogiškų reiškinių santykiuose. Logikos trūko tik veiksme, vykusiame tokioj mažoj erdvėj, su tokiais nuspėjamais žingsniais, kad man tiesiog įgriso. Duodu 3/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.