2023 m. birželio 9 d., penktadienis

knygos apžvalga | V.E. Schwab "Gallant"

Autoriai: V.E. Schwab
Pavadinimas: Gallant
Serija: -
Žanras: Fantastika; Siaubo
Psl.: 334
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Labai pasiilgstu V.E. Schwab knygų. Net tada, kai jos nėra pačios geriausios, jos vis tiek geresnės nei visos kitos, geros, nukeliančios kažkur kitur, pilnos intensyvumo ir vizijų. Tad perskaičiau ir "Gallant", kad jau pride mėnuo, o autorė - nuostabi homoseksuali moteris.

Apie Knygą: Viskas ką Olivija turėjo visą savo gyvenimą tebuvo siaubingos vizijos, mirusieji, gūliai ar dvasios, pūvančių kūnų vaizdai prieš akis, ir jos motinos dienoraštis. Kupinas keistų, bene karštinės paskatintų rašliavų, dar keistesnių piešinių ar brėžinių, lyg kleckų pakampėse, bei įspėjimas jo pabaigoje: būsi saugi, tik laikykis atokiai nuo Gallant. Bet prie šalčio ir pilkumos pratusiai merginai įspėjimas visiškai nublanko, kai ji gavo meilės kupiną kvietimą grįžti. Grįžti namo, į šeimą, nuo kurios jos mama pabėgo. Atgal į Gallant, kur jos jau laukia...

Mano Nuomonė: Knyga lėtokai įsivažiuoja ir vietomis gal kiek per ilgai stoviniuoja apie vieną pasakojimą, prisiminimą, ar ne pačią būtiniausią detalę. Bet, kai jau pagauna, tai pagauna. Užverčiau knygą ir atrodo mačiau visą tą sodą, tas rožes, tas piktžoles, jaučiau tą saulę ant odos ir akmeninių sienų šaltį. Ką jau ir bekalbėt apie pūvančius mirusiuosius, kurie kaip dvasios vis slampinėjo aplink. Knyga tikrai nebus visiems, bet man ji - neužmirštama. Seniai jokia nepaliko tokio gilaus įspūdžio. Lyg ir paprasta, bet kupina sudėtingų vingių. Lyg ir nuspėjama, bet skubėjau per puslapius ant kėdės krašto.

Stiprus 5/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.