2023 m. birželio 6 d., antradienis

knygos apžvalga | T.J. Klune "The House in the Cerulean Sea"

Autoriai: T.J. Klune
Pavadinimas: The House in the Cerulean Sea
Serija: -
Žanras: LGBTQIAP knygos; Fantastika
Psl.: 394
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Nesu itin didelis T.J. Klune fanas, bet jo knygos akiratyje dažnai pasirodo labai gerai užrekomenduotos. Tad perskaičiau "The House in the Cerulean Sea", antrą Pride mėnesio knygą.

Apie Knygą: Magiški jaunuoliai nelabai pageidaujami ar toleruojami net geriausiomis sąlygomis, su naudingiausiomis galiomis. Tad, kai tos jų galios - gąsdinančios, su baisiais jas pinančiais mitais... Linus Baker išsiunčiamas atlikti patikrą vienuose tokiuose vaikų globos namuose, kažkur toli, saloje. Iš vaikų bylų, prabėgomis peržiūrėtų dar traukinyje, iš kart aišku viena: arba jis visiškai pakeis tų siaubūnų gyvenimus, arba jie - jo.

Mano Nuomonė: Nelabai man patinka magiškų-vaikų tema, nuvargino tas besitęsiantis šuns šūdas iš tos vienos autorės, tai skaityti apie namus pilnus magiškų būtybių-vaikų - nebuvo taip jauku, kaip galėjo būt kokius tris, keturis metus atgal. Bet pats rašymas - labai malonus, puikiai sudėliotos scenos, daug jaukių nuotykių, tiek tikrų, tiek išgalvotų vaikams palinksminti, tad tikrai matau, kodėl ši knyga yra taip labai visų mylima. Tiems, kas atsisakėt Hario Poterio dėl autorės vis agresyvesnės transfobijos - labai rekomenduoju, jei ilgitės magijos, to nepritapimo jausmo.

Stiprus 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.