2023 m. kovo 11 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Cynthia M. Kuhn "Buzzed"

Autoriai: Cynthia M. Kuhn
Pavadinimas: Buzzed
Serija: -
Žanras: Negrožinė; Mokslinė
Psl.; 400
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Perskaičiau labai įdomią Cynthia M. Kuhn, Scott Swartzwelder ir Wilkie Wilson knygą "Buzzed: The Straight Facts about the Most Used and Abused Drugs from Alcohol to Ecstasy". Kaip ir teigia pavadinimas, apie labiausiai paplitusias narkotines medžiagas kuriomis piktnaudžiaujama, nuo alkoholio iki ecstasy. 

Apie Knygą: Knyga parašyta, kaip atsvaras "tiesiog sakyk ne; čia tavo smegenys ant narkotikų", skirta pateikti informaciją tiems, kurie vis tiek norės pabandyti, kad patys galėtų apsišviesti ar verta ir ką daryti po to. T.y. kokie išliekamieji efektai, kaip labai priprantama prie vienos ar kitos medžiagos, kaip greitai organizmas atsigauna ir kaip padėti jam atsigauti, kokie metimo po pripratimo efektai ir ar įmanoma juos palengvinti. Ar verta - paliekama spręsti patiems, be reikalo negąsdinant, bet pateikiant informaciją be išsidirbinėjimų ar paniekos.

Mano Nuomonė: Prieš imant knygą - verta pažiūrėti ar nėra jau atnaujintos versijos, nes ši ir pati jau nėra pirmoji. Viena kita minima medžiaga jau turi daugiau informacijos apie save, tad papildymas būtų įdomus. Bet, jeigu nėra, tai ir ši tikrai bus įdomi. Labai gerai parašyta, lengvai skaitosi, žmonės - nesmerkiami, nei paaugliai, nei piktnaudžiautojai, nei kiti. 

Gera knyga, 5/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.