2023 m. kovo 8 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Annie Lowrey "Give People Money"

Autoriai: Annie Lowrey
Pavadinimas: Give People Money
Serija: -
Žanras: Ekonomika; Negrožinė
Psl.: 288
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Tęsiant padriką šio mėnesio tematiką, perskaičiau Annie Lowrey knygą "Give People Money", apie universalių bazinių pajamų, arba pajamų grindų pliusus ir minusus.

Apie Knygą: Kodėl vargstančioms bendruomenėms visada geriau aukoti pinigus, nei daiktus, ar maistą? Kaip pasikeistų sveikatos sektorius, jeigu žmonės nebestresuotų dėl išgyvenimo? Ir ar tikrai nieks nenorėtų dirbti, jeigu gautų baziniam išgyvenimui skirtas lėšas už nieką? Autorė puikiai, plačiai ir detaliai, nupasakoja visų šių dalykų reikšmę visuomenei ir valdžiai, kur tai buvo pritaikyta ir kas nuo to pasikeitė, bei kodėl vis dar netaikoma kitur, nepaisant jau matomų duomenų.

Mano Nuomonė: Knyga labai įdomi ir tikrai naudinga paskaityti tiek tiems, kas šiaip kas dien kariauja su nerimu, panika, adhd, ar kitais pradėjimo žingsnį apsunkinančiais dalykais, tiek ir tiems, kas išgali šį bei tą paaukoti tiems, kas turi mažiau. Skaitant viltingus autorės pasakojimus deja prisiminiau Amerikos bandymą atleisti studentų skolas, kaip labai tai daug kur nepavyko dėl kurstomų baimių, kad nemokamas išsilavinimas užpildys darbo rinką diplomais, kad va, o kaip tie, kurie jau susimokėjo, gi neteisinga. Ką jau bekalbėti apie pasiturinčius, kurie teigia jog tereikia sunkiai dirbti, o gi jei duosi kažkam pinigų už nieką - dirbi nenorės, tik vartos ką nors. Taip jie, už mus ir netgi su mūsų pagalba, propaguoja skurdą, o ne žmonių gerovę. Nepergyvendami, kad nebegalėsime sudurti galo su galu būtumėme drąsesni rinkdamiesi darbą ir nekęstumėme nežmoniškų sąlygų. Žmonės ir po kelis darbus dirba, ir vos pragyvena, nes mes konkuruojame dėl darbo, o ne darbdavys - dėl mūsų. Universalios bazinės pajamos nepriimtinos tiems, kam jų net nereikia, tad kaip ir viską gyvenime - spręs ne tie, ką tai liečia. 

Labai rekomenduoju bent bendram susipažinimui, kodėl pinigai geriau nei batų pora ar duonos kepalas. 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.