2023 m. kovo 14 d., antradienis

knygos apžvalga | Margarita Morris "Goodbye to Budapest"

Autoriai: Margarita Morris
Pavadinimas: Goodbye to Budapest
Serija: -
Žanras: Istorinis romanas; Vengrija
Psl.: 313
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Sovietų Sąjunga sugriovė ne vieną šalį. Ne vieną - net kelis kartus. Viena tokia yra Vengrija. Tad paprašytas draugų iš Vengrijos, kurie tikrai nėra Orbano šalininkais ir puikiai mato, kieno kišenėje tas sėdi, perskaičiau Margarita Morris knygą "Goodbye to Budapest", apie jų bandymą atsiginti nuo Sovietų.

Apie Knygą: Panašiai, kaip ir Rūta Šepetys, parašiusi keletą nuostabių istorinių knygų apie Lietuvą, taip ir Margarita Morris apsiėmė to paties darbo: papasakoti Vengrijos istoriją apie kovą su priešu, kuriam šnipinėja kaimynai, su agresoriumi, kuris už prasimanytą nepagarbą gali už tave parašyti prisipažinimą. Istoriją apie traukinius į darbo stovyklas, gulagus, įvairaus tipo pragarus. Apie viso ko stoką ir priespaudą. Istoriją apie kelią į kruviną revoliuciją, alkį, pyktį ir gilią viltį, bei poreikį išgyventi.

Kas gi tie "jie", ponas Orbanai?

Mano Nuomonė: Knyga pasakojama iš kelių, labai įvairių asmenų perspektyvų. Nuo tų, kurie dirbo Sovietams, iki tų, kurių vardas į priešų sąrašus pateko vien tam, kad prisigerinti aukštesniesiems. Ji puikiai parašyta, sklandžiai skaitosi ir tikrai primins mūsų pačių patirtis, ar tas apie kurias girdėdami užaugome. Knygą verta paskaityti ir tiems, kas viliasi, kad sugriuvus Sovietiniam Zombiui - galėsim pasveikinti kaimynus, kai jie nuvers savo peštukus prie lovio. Bei ir patiems Vengrams, ypač tiems, kurie gal būt pamiršo kur veda kelias, kuriuo juos vilioja.

Puiki knyga, 5/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.