2022 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

knygos apžvalga | Stephen King "If it Bleeds"

Autoriai: Stephen King
Pavadinimas: If It Bleeds
Serija: Holly Gibney 2
Žanras: Siaubo Knygos; Trumpų Istorijų Rinkinys
Psl.: 447
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Nenoriu dar paleist rudenio siaubų, tad pasigriebiau Stephen King knygą "If it Bleeds", trumpų, bet ne visai trumpų istorijų rinkinuką apie visokias baisias, šiurpias ir kitaip nemalonias temas.

Apie Knygą: Pagrindinė istorija yra savarankiškas "The Outsider" knygos tęsinys. Anos knygos neskaičiau ir jei galiu spręsti pagal šią - tai ir neskaitysiu. Holė (Holly), stebėdama žinias apie įvairius tragiškus įvykius pastebi vieną reporterį, kuris, panašu, vis ten atsigauna pirmas. Ne tik pirmesnis už kitus reporterius, bet ankščiau nei policija, nei greitoji pagalba... Moters viduje sukirba baisi nuojauta apie padarą, mintantį širdgėla, kurį jau kartą buvo sutikusi, tad ji imasi tirti įvykius ir sekti tą reporterį, mat jei jis yra tai, kuo ji jį laiko, tuomet būtent Holei teks jį sustabdyti. Arba mirti bandant.

Mano Nuomonė: Man labiau patiko kitos dvi istorijos iš saujelės pateiktų. Viena, pati pirma, tokia su cybernatural prieskoniu, apie skambučius iš arba į Anapilį, kai vaikinas paskambina į telefoną, kurį paliko mirusio draugo kišenėje. Kita, labai Murakamiška, apie komoje mirštantį žmogų ir kas tuo metu vyksta jo viduje. Kitos deja gilaus įspūdžio nepaliko, bet nei viena nevertė nuobodžiauti. Rašymo stilius - atidirbtas, tai ir skaitosi lengvai, nėr prie ko kibt.

Solidus 4 iš 5.

Mano IG

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.