2022 m. rugsėjo 27 d., antradienis

knygos apžvalga | Neil Gaiman "Kapinių Knyga"

Autoriai
: Neil Gaiman
Pavadinimas: Kapinių Knyga
Serija: -
Žanras: Fantastika; Paranormalu
Psl.: 312
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Geros tos dienos, kai skaitosi greitai ir lengvai. Prisėdau ir perskaičiau Neil Gaiman knygą "Kapinių knyga", labai unikalią ir gerą istoriją.

Apie Knygą: Visų galų meistras Džekas padarė klaidą. Sumedžiojo šeimą, nužudė juos greičiau, nei šie suprato, kad miršta, bet štai jų mažasis, jų kūdikis, išsprūdo iš pinklių. Guostis Džekas gali tik supratimu, jog mažyliui padėjo galios senesnės už tas, kurioms tarnauja jis. Galios, kurios priglobė vaiką ir pavadino jį Niekuo, kad apsaugotų nuo piktų kėslų. Kapinių gyventojai mažylį įsivaikino ir ėmėsi sunkaus asmens užauginimo darbo...

Mano Nuomonė: Truputuką baisi ir labai įtraukianti istorija, apie senas kapines, pilnas labai įvairių ten atgulusių, su savais gyvenimais, jų patirtimis, bei žiniomis, kurias bando perteikti berniukui. Skyriai dažnai daro labai drastiškus posūkius, tad skaitos tarsi trumpų istorijų seka, kur viskas siejama viena gija, bet nuotykiai, kuriuos augantis vaikas vis patiria - kas kart vis kitokie. Nuo raidžių pažinimo, iki pabėgimo iš gūlių pasaulio. Nuo kelionės į seniausią pilkapį vietovėje, iki bandymo lankyti mirtingųjų mokyklą. Tikrai labai gera istorija.

Labai rekomenduoju, 5/5.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.