2020 m. sausio 24 d., penktadienis

knygos apžvalga | Ben Westhoff "Fentanyl, Inc."

Autoriai: Ben Westhoff
Pavadinimas: Fentanyl, Inc.
Serija: -
Žanras: Negrožinė; Dokumentika
Psl.: 356
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Ben Westhoff knyga "Fentanyl, Inc." man buvo parekomenduota, kaip tinkama prie mano įprasto Netflix dokumentinių serialų rėžimo apie narkotikus. Žinojau tik tiek, kiek juose ir mačiau, tad pasimokiau daugiau.

Apie Knygą: Autorius leidžiasi į fentanilio, vieno iš didžiausių žudikų narkotikų pasaulyje paieškas. Kur ir kaip jis gaminamas, kodėl žmonės jį vartoja, ir kodėl žmonės jį vartoja net žinodami grėsmę. Kur ir kaip žinoma nesigilinsime, nes tai bene įdomiausia dalis. Bet štai į klausimą kodėl atsakoma gan greit - nes pirkdamas iš vyruko gatvėje tu tiesiog nežinai, ką gausi. Dauguma nuo fentanilio žuvusių narkomanų mirė ne dėl savo potraukio šiam vaistui, o dėl noro gauti kito gaminio, kuris deja buvo maišytas, stiprumui padidinti, su fentaniliu. Perdozavimas taip tampa kasdienybe, o valdžios atstovai daro viską ką gali, kad tik tie, kurie norėtų likti saugūs su savo bėdomis - neturėtų šanso nė patikrinti to ką nusipirko.

Mano Nuomonė: Tikrai mažai ką apie tai nusimanau, vaistus, mediciną, chemiją, bet viskas buvo suprantama ir įkandama, tai jei aktualu - turėkit omeny. Pati knyga gal ir nėra pati įdomiausia, kokią galima rasti, bei kartais labai toli į lankas nukrypsta, bet šiaip jau buvo informatyvi ir nesausa.

Duodu stiprų 4/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.