2019 m. lapkričio 13 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Leigh Bardugo "Šturmas ir Audra" | Grišų Trilogija 2

Autoriai: Leigh Bardugo
Pavadinimas: Šturmas ir Audra
Serija: Grišų Trilogija 2
Žanras: Fantastika, Jaunimo Literatūra
Psl.: 384
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Kad ir kaip mėgstu ten tą klasikinę fantastiką, su elfais, nykštukais, lankininkais ir burtais, man lygiai taip pat labai patinka ir neįprasta fantastika. Tokia, kaip Miglos Vaikai ar Leigh Bardugo Grišų Trilogiją. Suskaičiau antrą knygą, "Šturmas ir Audra" ir labai, labai laukiu trečios. Ką ten, turbūt imsiu anglišką, laukt per sunku.

Apie Knygą: Alina ir Malas vos paspruko iš Šešėlių Kanjono, nuo jį valdančio Darklingo. Bet vien tokios pergalės jiems išgyventi nepakaks. Priversti slapstytis jie mėtosi šen ir ten, ieškodami kelio atgal į Ravką ir, gerai būtų, kokio nors solidaus plano neišvengiamai kovai prieš Darklingą ir jo vis augančias galias. Likimas jiems nepagaili nei naujai randamų galingų sąjungininkų, nei gerų strategijų. Bet to kaina Alinai daros tiesiog nepakeliama: žmonės ją garbina kaip šventąją. O jei ji ko ir išmoko iš religinių knygų, tai, kad šventieji ir herojai - ilgai negyvena.

Mano Nuomonė: Šiek tiek koją kišo romano-dramos dalis. Malas tikis, kad Alina tiesiog jo mintis perskaitys, o tada, kai ji bando jam paaiškinti situaciją - paprasčiausiai nesiklauso. Bet tai jau toks mažytis lašas jūroj, kad nė neverta dėmesio ar taško. Knyga pilna labai gerų istorijos posūkių ir tikrai fantastiškai parašytų veikėjų, piratų, karalių, tų pačių herojų, bei asmenų, kurie sugebėjo padaryti logiškus sprendimus, o ne tiesiog persimesti į kitą pusę nu nes vat, todėl. Buvo labai įdomu.

Gera knyga, labai rekomenduoju norintiems ne per sunkios fantastikos, bet su gera istorija. Duodu 5/5. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.