2019 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Thomas S. Flowers "The Last Hellfighter"

Autorius: Thomas S. Flowers
Pavadinimas: The Last Hellfighter
Serija: -
Žanras: Siaubo literatūra, Vampyrai
Psl.: 403
Įvertinimas: 2/5 | Goodreads

Kad ir kaip mėgstu tokius laisvus senų istorijų panaudojimus, šioje neradau nieko įdomaus. Thomas S. Flowers knyga "The Last Hellfighter" buvo nuobodi.

Apie Knygą: Benas Harkeris jau 144-erių, Pirmojo Pasaulinio Karo veteranas, paskutinis Harlemo Hellfighterių narys, tų kur žudė tiek priešus, tiek vampyrus. Bet siaubas retai baigias vien dėl to, kad grįžai namo. Ką ten, kartais būtent namie košmaras virsta baisiausia realybe. Su dulkių audra į Harkerio namus atslenka blogis, pati Vampyrų Grafienė, bei nužudo jo besilaukiančią žmoną, Miną. Harkeris, varomas neapykantos ir keršto troškimo pasišauna sumedžioti ir pagaliau galutinai pribaigti Grafienę, bet kokia kaina.

Mano Nuomonė: Autorius varė tiesiausiu keliu. Visi pasirinkimai buvo aiškūs nuo pat pradžių. Net jei Harkeris nepasakotų savo prisiminimų, net jei tai nebūtų grubus tokios siaubingai standartiškos istorijos perpasakojimas, apsižvalgai ir jau žinai, kas bus. Nes autorius tikrai nerizikuos sugalvoti logiškesnių priežasčių veiksmų sekai. Veikėjai irgi, lėkšti ir atlieka tik vieną funkciją - leisti Harkeriui pakalbėti, bei padėti jam pajudėt pirmyn medžiojant Grafienę. Ji irgi atlieka šią funkciją. O kodėl bene deivė, egzistavusi nuo pasaulio sukūrimo, pasišovė būt tiesiog grafiene tai jau amžiams liks paslaptimi.

Žodžiu, ne. Prastas arbatos puodelis. Duodu 2/5, nes tiesiog neturiu už ką duot daugiau.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.