2019 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

knygos apžvalga | Adrian Tchaikovsky "Redemption's Blade" | After the War 1

Autorius: Adrian Tchaikovsky
Pavadinimas: Redemption's Blade
Serija: After the War 1
Žanras: Epinė Fantastika; Aukštoji Fantastika
Psl.: 367
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Nu, Adrian Tchaikovsky dabar jau tikrai yra vienas mano mėgstamiausių autorių. "Redemption's Blade", pirma knyga After the War duologijoje, buvo nereali. Prisiminkit visas savo aukštosios fantastikos knygas, kur vyko karas prieš kokį didelį blogį ir įsivaizduokit, kaip tie herojai grįžo laukų arti.

Apie Knygą: Kinslayer, žiaurus ir inovatyvus tironas, ėmėsi formuoti pasaulį pagal savo norus. Šen prisėjo naujų monstrų, ten paleido padarus iš laboratorijų, ana ten prakeikė, o čia supjudė. Bet, kai blogis kelia galvą, kyla ir herojai, kurie nenori su tuo taikstytis. Jie suvienijo besivaidijančias šalis ir išvedė žmonės gintis. Ir kai Kinslayer krito, na... Daug monstrų liko. Seni vaidai niekur nedingo. O didvyriai nelabai benorėjo grįžti tvarkyt savo fermų. Viena iš tokių herojų ir buvo Celestine. Po karo išvydusi pasaulį vis dar subjaurotą, niokojamą ir randuotą, ji suprato, jog tikro herojaus darbas dar tikrai nebaigtas. Ir surinkusi savo geriausius draugus iškeliavo blogumų taisyti...

Mano Nuomonė: Labai įdomu skaityti aukštąją fantastiką, kur gan didelė dalis skirta mūsų retai mylimiems orkams, tiems bjauriesiems broliams, kur paprastai raumenų daugiau nei proto. Čia gi jie turėjo visą kultūrą ir gavom labai įdomių pasakojimų apie ją, apie tamsą, kurioje gyveno, apie dangų, kurį pirmą syk pamatė, kai į paviršių juos išvedė Kinslayer ir pan. Kitos būtybės gi arba subjaurotos, arba iš vis - sukurtos. Tarkim, sukurti drakonai, naujos rasės, naujos tautos. Jos niekur nedingo vien dėl to, kad žuvo jų kūrėjas. Ir joms dabar reikia rasti savo nišą šiame pasaulyje. Kiti gi, kaip sparnuotieji žmonės iš kurių Kinslayer atėmė sparnus, turi išmokti gyventi ant žemės ir melsti, kad jų vaikai prisitaikytų geriau, nei jie. Buvo labai įdomu.

Gera knyga, labai gerai parašyta, pilna ir gero humoro ir kvapą gniaužiančių kovų. Labai rekomenduoju ir duodu 5/5 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.