2019 m. liepos 9 d., antradienis

knygos apžvalga | Charles McCarry "The Shanghai Factor"

Autorius: Charles McCarry
Pavadinimas: The Shanghai Factor
Serija: -
Žanras: Šnipai; Trileris
Psl.: 336
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Imdamas Charles McCarry knygą "The Shanghai Factor" padariau gan didelę klaidą. Nedaskaičiau į kokias kategorijas, kokius žanrus ši knyga patenka. Tai bene pirmoji šnipų knyga, kurią kada perskaičiau ir... Manau šis žanras - ne man.

Apie Knygą: Bevardis amerikietis Šanchajuje. Jo nurodymai - abstraktūs: mokykis kalbos, kultūros. Venk kitų baltaodžių, ypač amerikiečių. Bet tai pasirodo yra be galo sunku, nes visi kiti baltaodžiai tuoj pat nudžiunga pamatę galimą pašnekovą. O šiame darbe - tiesiog niekuo negali pasitikėti, ko pasekoje belieka tik pasirodyti gruboku, niekuo nesidominčiu kvailiu. Bet štai vieną dieną vienišas jo gyvenimas apsivertė, o lipnus šnipų ir špionažo tinklas - ėmė trauktis, dusinti. Ir viskas per vieną paprasčiausią atsitiktinumą. Jis įsirėžė į be galo patrauklios merginos dviratį.

Mano Nuomonė: Knyga tiesiog neįdomi. Bevardis yra vienas iš tų jau tikrai per dažnai matomų herojų, kur kiekvienas kokios nors galios turintis vyras - nori jam mokėti už nieko neveikimą, o kiekviena moteris - džiaugiasi galimybe pasimylėti, bei visiškai supranta, jog nieko čia nebus, ir kad jis negali būti pririštas, ir kad jam reikia nieko nepaaiškinus išvykti. Antraeiliai herojai - lėkšti, moterys - bereikšmės, iki tampa įrankiais padarysiančiais šį vyruką dar kietesniu mūsų akyse. O istorija iš vis nežinau, mėtėsi visaip ir vėtėsi.

Manau, jog klaidos čia būta ir mano, kad pasiėmiau knygą, nežinodamas ką imu, tai duodu 3/5, ne mažiau, nors norėtųsi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.