2019 m. liepos 6 d., šeštadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "Exile" | The Legend of Drizzt 2

Autorius: R.A. Salvatore
Pavadinimas: Exile
Serija: The Legend of Drizzt 2
Žanras: Tamsioji Fantastika, Aukštoji Fantastika
Psl.: 343
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Nepamenu ar pasakojau, bet dar MySpace laikais, kai ir VampireFreaks profilį turėjau, jei ko paklausdavai knygų rekomendacijų - beveik garantuotai paminėdavo ir Tamsiojo Elfo seriją, R.A. Salvatore knygas, The Legend of Drizzt. Dabar gi perskaičiau antrą, "Exile" ir tikrai suprantu kodėl.

Apie Knygą: Drizzt keliauja po Underdark, tamsius tunelius, ieškodamas prieglobsčio, kompanijos, ar tiesiog maisto. Ne kartą teko ir pasistengti išgyventi, ar tai dėl košmariško padaro, norėjusio užimti jo vietą ir iš jo pasidaryti pietus, ar tai dėl nesiliaujančios medžioklės. Jo motina, ant kurios krito Drizzt išgyvenimo kaltė, prarado baisiosios Vorės Karalienės malonę. Tad nė neketina liautis medžiojusi Drizzt iki pataisys klaidą ir vėl bus remiama savo dievybės. Tokios mat taisyklės ten, Drizzt namuose, Menzoberranzan'e.

Mano Nuomonė: Berods jau sakiau, bet The Legend of Drizzt tikrai labai unikalus kūrinys. Pati istorija gan paprasta, pilna veiksmo, kovų, bei karių, kuriems tenka gintis ne tik nuo fizinių priešų, bet ir tų, kur jų pačių viduje. Bet net tokia, atrodytų, paprasta istorijos schema - knygos neprastina. Ji - labai įdomi, pilna nuolatinių naujovių, pokyčių. Ir tuo pačiu absoliučiai klasiška, kur, kaip kokiam Žiedų Valdove, dėl draugystės galima visiškai išlipt iš komforto zonos ir kovoti su savo prigimtimi.

Labai gera knyga. Duodu stiprius 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.