2019 m. liepos 15 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Anne Rice ir Christopher Rice "The Passion of Cleopatra" | Mumija, arba Ramzis Prakeiktasis 2

Autorius: Anne Rice ir Christopher Rice
Pavadinimas: The Passion of Cleopatra
Serija: Mumija, arba Ramzis Prakeiktasis 2
Žanras: Istorinė, Siaubo
Psl.: 416
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Jau labai seniai skaičiau "Mumija, arba Ramzis Prakeiktasis", kurią tada laikiau stand-alone tipo knyga, nepaisant gan atviros pabaigos. Tuomet Kleopatra mane labai išgąsdino. Nemėgstu nenužudomų monstrų, kurie kelias nepaisant visko. Tad, norėjau ar nenorėjau, teko pasiimti ir antrą knygą, jau vien tam, kad sužinoti, kuo gi ten viskas baigėsi. Ir tikrai nesigailiu.

Apie Knygą: Kleopatra buvo prikelta. Ir po mėginimų ją vėl nužudyti - nemirė. Bet jos protas visiškai pakriko, gal būt net labiau, nei prieš šį mėginimą ją pribaigti. Ją persekioja vizijos, sapnai, o prisiminimai, ką tik buvę tokie aiškūs ir ryškūs - tampa prisiminimais apie prisiminimus, kurių nebėra. Kleopatra mano, jog Ramzis greičiausia turi atsakymus į šiuos jos klausimus, tad pasišauna vėl surasti savo baisų priešą ir išgauti iš jo tuos atsakymus, ar bent jau daugiau Nemirtingumo Eliksyro, kuris padėtų jai pasitaisyti.

Tuo tarpu, už jų visų aklų nugarų veikia kur kas senesnės ir galingesnės jėgos. Jėgos kurios ateina atpildo, pavogto Eliksyro, ir juo sukurtų nemirtingųjų.

Mano Nuomonė: Spėju reiks pasidomėti Anne Rice sūnaus, Christopher Rice darbais. Mat ši knyga buvo visai kas kita, lyginant su jos naujesniais darbais. Buvo įdomu, siužetas pilnas įtemptų scenų, veiksmo, paslapčių. Žinoma, ir ilgų pokalbių, politikos, bei įmantrių aprašinėjimų. Kai kurie herojai pasirodė lėkštoki, lyg trūko asmenybės už dialogo. Bet bendras knygos vaizdas išliko geras.

Nežinau, kaip jūs, bet aš visada svajojau keliauti ir tyrinėti, ieškoti paslapčių ir istorijos. Bet, kad jau dauguma mūsų gimė šiek tiek per vėlai tokioms neatrastų dalykų paieškoms, belieka džiaugtis knygomis. Ši knyga gan gerai atspindi tą troškulį pamatyti, kas slypi už horizonto. Tai ir duodu stiprius 4/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.