2019 m. birželio 15 d., šeštadienis

knygos apžvalga | Stephen Fry "Heroes" | Stephen Fry's Great Mythology 2

Autorius: Stephen Fry
Pavadinimas: Heroes
Serija: Stephen Fry's Great Mythology 2
Žanras: Mitologija; Fantastika
Psl.: 478
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Žinot, man jau ima atrodyt, kad Stephen Fry bet kokią knygą pagerintų. Nes, pavyzdžiui, nelabai aš mėgstu tuos Graikų mitus, per daug jau jie nuvalkioti. Bet "Heroes" buvo be galo smagi istorija ir man labai patiko.

Apie Knygą: Herojų era tarsi iš niekur, ėmė ir prasidėjo. Ir puolė jie valyti pasaulį ir daryti jį tinkamesniu mums visiems gyventi. Narsūs žmonės ėmėsi kvestų ir nuotykių, medžiojo baisybes atsiradusias galai žino iš kokių kitų baisybių, mėtė iššūkius patiems dievams ir krėtė aibes. O mes, tuo tarpu, linksminomės pasakodami jų istorijas draugams, vaikams ir gal būt patys svajodami apie tokius nuotykius. Nuo Heraklio, iki Orifėjaus, iki Argonautų, iki paties Ikaro.

Mano Nuomonė: Autorius tikrai labai pasistengė paaiškinti laiko, chronologijos neatitikmenis, paminėti giminystės ryšius, bei viską linksmai papasakoti, kaip buvo ar galėjo būti, kartais net šiuolaikinius palyginimus pateikdamas, kurie manęs porą syk vos juoku nenužudė. Knyga tiesiog pasakiškai gerai parašyta, audioknyga - net dar geresnė, tai tikrai labai rekomenduoju. Ypač jei šiaip jau audio knygų nemėgstat ar nemokat į jas susikaupti - čia bene idealiausia pradžia.

Knyga labai gera, tai duodu 5/5. Net tokia nuobodi tema buvo įdomi, tai jau viską pasako.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.