2019 m. birželio 18 d., antradienis

knygos apžvalga | Mark Billingham "In the Dark"

Autorius: Mark Billingham
Pavadinimas: In The Dark
Serija: -
Žanras: Nusikaltimai, Trileris
Psl.: 384
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Aš vis ieškau gerų detektyvų ar, dar geriau, gerų knygų apie nusikaltėlius. Mark Billingham knyga "In The Dark" nebuvo gera, bet dar syk priminė, kodėl aš laikaus nuomonės, jog gyvenimas per trumpas, kad mestumėm skaityt knygas: kartais jų pabaigos viską pataiso. Viską.

Apie Knygą: Kažkur naktį vykęs policininkas. Gauja su nariu, kuriam reikėjo įrodyti savo vertę. Aukos, širdgėla ir labai daug tamsių paslapčių.

Polo žmona, Polo našlė, dabar besilaukianti ir vieniša, niekaip negali nustoti kapstytis po savo vyro gyvenimo likučius. Kažkas bendroje istorijoje labai sunkiai jungiasi. Kodėl niekas neieško kieno gauja šovė į automobilį, nors visi vis inicijuoja, jog tai tikrai vienos iš vietinių gaujų darbas? O ir su Polu buvę jo pažįstami neatrodo itin sukrėsti. Iš visur vis lendant naujoms paslaptims, Helena ima abejoti savo sveiku protu - argi besilaukiančiai motinai reikia kapstytis po nusikalstamą pasaulį?

Mano Nuomonė: Na ir netikėtai gi viskas baigėsi. Taip nesąžiningai, negarbingai, baisiai, bet taip gerai. Knyga šiaip jau labai lėta, pilna neįdomių, lėkštų herojų, prastų dialogų ir bereikšmių scenų. Bet kažkur kiek po knygos vidurio viskas ima gerėti, nes kaip skaitytojas - žinai šiek tiek daugiau, nei Helena, tad matai su kuo ji kalba ir kam ji ima prijausti. Rimtai, čia viena tų knygų, kur būtų gavus labai mažą balą, bet pabaiga labai daug pataisė.

Jo, nieko tokia, bendrai imant. Tik labai, labai sunkiai įsivažiavo. Duodu tokį silpną 4/5, bet tai jau du balai ekstra už tą pabaigą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.