2019 m. vasario 3 d., sekmadienis

įvairovė | Justina Ireland "Dread Nation" | Dread Nation 1

Autorius: Justina Ireland
Pavadinimas: Dread Nation
Serija: Dread Nation 1
Žanras: Alternatyvi Istorija, Zombiai
Psl.: 455
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Herojai knygoje, bent kai kurie, tikras gūsis šviežio oro. Tarkime, pagrindinė mūsų veikėja, Jane McKeen, juodaodė karė su charakteriu pritinkančiu merginai, išmanančiai savo darbą, bet vis vien nuvertinamai vien dėl to, kokia gimė. Tačiau pati istorija buvo vidutiniška.

Apie Knygą: Karas tarp valstijų Amerikoje sustojo, kai mirusieji laukuose ėmė kilti ir žudyti gyvuosius. Dabar gi jie baigia užspęsti gyvųjų populiaciją į kampą. Mirę neseniai yra greiti ir vikrūs. Mirę seniau - lėti, bet ateina būriais. Jie žudo nesirinkdami, o įkandimas net gyvuosius paverčia tokiais, kaip ir jie. Tad imtasi priemonių. Kadangi neseniai buvo panaikinta vergystė, tam tikros sektos ėmė tikinti žmones, jog šis maras yra dievo bausmė baltiesiems, už tai, kad buvo pernelyg atlaidūs savo spalvotiems broliams. To pasekoje būtent kitų rasių atstovai gavo eiti mokytis kovoti ir ginti.

Jane McKeen jau beveik užuodė atestatą Miss Preston Kovos Mokykloje. Bet užkulisiuose vykstančios intrigos ir jos gyvenimą pakreipė kita vaga. Pirma, ponas puotoje virsto zombiu. Tada, dingo viena iš geriausių šeimų Baltimorėje. Ir galiausia, pačią Džeinę irgi, bene kaip bausmę, išvežė ginti vieno iš paskutinių žmonijos prieglobsčių, miestelio, aptverto didžiule tvora. Ji mokyta buvo ne patruliuoti atviruose laukuose, kur kas tam tikrą laiką reikia naujos siuntos apmokytų jaunuolių, mat jų gretas vis retina nuolatinės atakos. O ir saugumas čia, kaip ji greit pati gauna suprasti, tėra akių dūmimas. Mat, kai į sienas įsirėmė ordos zombių ir šios ėmė byrėti, būryje juodaodžių brolių ir seserų, su ginklais, kurių ir ginklais nepavadinsi, gindama žmones, kurie ją laikė antrarūše, neverta dėmesio - ji yra bene vienintelė žinanti, kaip iš tiesų kovoti.

Mano Nuomonė: Kažkur fone, zombiai, ordos judančios per miškus ir laukymes, ryjančios ir plėšančios žmones. Čia dingo tavo draugai, čia jau buvai priverstas jiems nurėžti galvas. Kitarasiai vaikai mokomi kovos meno, kad galėtų ne tik apsiginti, bet ir ginti. Zombių virusas - kažkam naudingas, o ir jie patys atrodo darosi gudresni, bene mąstantys... Tačiau mes tegaunam paskaityti apie intrigas, meiles, irzulį, barnius, puotas ir Džeinės nenorą būti ten, kur yra, kad ir kur ji būtų. Ji buvo tikrai labai įdomi herojė, bet tai ir yra vienintelė priežastis, dėl kurios paskaitysiu ir kitą knygą, kai ji bus.

Nežinau, pati istorija buvo gan šiaip sau. Daugiausia dėl to, kad viskas, kas buvo įdomu, vyko kažkur ten, kur Džeinė nematė, nes buvo pernelyg įsitraukusi į paieškas tai simpatijų, tai draugų, tai maisto, tai ko nors aštresnio. Duodu 4/5, bet jau tokius rimtai silpnus. Tikiuos, toliau bus bent šiek tiek daugiau veiksmo ir siaubo. Apie zombius skaityti neverta, jei tau jie rodomi tik, kaip jūros mūša, čia priartėjo, visus išgąsdino, čia vėl nuslūgo, nes net su ginklais, kuriuos peikė per labai ilgus skyrius, juos kuo lengviausiai išžudė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.