2018 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

John Burdett "The Bangkok Asset" | Sonchai Jitpleecheep 6

Autorius: John Burdett
Pavadinimas: The Bangkok Asset
Serija: Sonchai Jitpleecheep 6
Žanras: Mistika, Nusikaltimai
Psl.: 307
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Na va, pagaliau baigiau visą Bankoko 8, arba Sonchai Jitpleecheep seriją. Gerai, kad mums išvertė tik tris. Tos trys gražiai apipavidalina ir užbaigia seriją su tokiu "happily ever after", po ko seka keistos ir retai geros knygos, kur herojai tampa tik nuvalkiotais bandymais rašyti filosofiją.

Apie Knygą: Žmogui nuo pečių nutraukiama galva. Ant sienos krauju užrašytas kreipimasis į Sončajų, teigiantis jog žudikas žino, kas yra * tėvas. Jo tėvas? Jų tėvas? Bylai tirti, kuri Sončajui iš karto atrodo antgamtiška, mat kas kitas, jei ne koks nors demonas, gali turėti tiek jėgų, kad nuplėštų kam nors galvą, paskiriama detektyvė Krom iš Kinijos. Su jos pagalba, suteikta savanoriškai, ar netyčia, Sončajus ima suvokti, jog pasaulis, kokį jis žinojo, jau seniai baigėsi. Prasidėjo nauja era, era, kur vienintelė religija, pagarba ir galia yra pinigai. Ir jis, bei jo tėvas, kurio jis įkyriai ieškojo jau nuo pirmos knygos, yra pačiame tos naujosios religijos centre.

Mano Nuomonė: Dingo kai kurie herojai. Tiesiog išnyko ir nieks apie juos daugiau nė neužsiminė. O jei užsiminė, tai taip, lyg jie būtų buvę, kažkokie ten prašalaičiai. Nepatinka man taip. Dar gi, labai siutina, kad kiekviena byla tiesiogiai sukasi apie Sončajų. Chebra, jūs gal baikit žudyt, tam, kad patrauktumėt jo dėmesį? Neabejoju, telefoną jis turi. Bet kur tau, še, nužudžiau arba nusižudžiau, Senpai, notice me! Nu, anyway, čia buvo šešios knygos apie visų moterų garbinamą vyruką, dėl kurio dėmesio žmonės žudė, kurį visi vienaip ar kitaip garbino, net tada, kai grasinimais vertė ką nors daryti, kurio žodis visada buvo svarbus ir priimamas... Žodžiu, tai buvo šešios knygos, su kulminacija: tai jis Jėzus, Buda, Judas ar Liuciferis? Mat čia jau rimtas kultas ne tik veikė, bet ir įaugino šaknis į visą pasaulį, ir žinoma jie visi ten, didelėm, meilės pilnom akim, tiesia rankas į Sončajų - ateik, mes tave mylėsim, gerbsim, ir pasodinsim ant sosto.

Tikrai buvo gana trijų knygų. Bet jei Sončajus jums labai patiks, tai galit ir kitas skaityt, visgi skonio reikalas ar knyga bus įdomi ar ne. Man, bendrai imant, visa serija buvo vidutiniškai gera, tikrai nesigailiu, kad perskaičiau, net jei dvi prieš tai buvusios knygos gerokai erzino. Šitai duodu 4/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.