2024 m. vasario 23 d., penktadienis

knygos apžvalga | Han Kang „The Vegetarian“

Autoriai: Han Kang
Pavadinimas: The Vegetarian
Serija: -
Žanras: Siaubo; Psichologija
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Paskutinė Skaitau, Kaip Piktadarys grožinės literatūros knyga. Han KangThe Vegetarian“, labai keista istorija apie psichinę sveikatą  ir žmogaus sukuriamą siaubą. Nelabai įdomi, bet smalsumo, paskatinusio paskaityti, nesigailiu.

Apie Knygą: Yeong-hye buvo be galo paprasta, įprasta ir gal net nuobodžiai tipiška. Neįprasčiausias jos padarytas dalykas buvo tapimas vegetare. Ji to ėmėsi su tokia karštine, tokiu intensyvumu, kad jos aplinkoje bene nuskambėjo pavojaus signalai, nusiritę per šeimą, kaip suirutės ir pykčio banga. Jos chaotiška metamorfozė paveikė visus. Vieniems jau pats vegetarizmas pasirodė nenormalus ir nesveikas būdas gyventi. Kiti, tie kurie būtų supratę tokį gyvenimo pokytį – nepajėgė to padaryti. Tik ne tada, kai prieš jų pačių akis Yeong-hye ėmė keistis... 

Mano Nuomonė: Labai keista istorija su prasilenkimu pro labai pažystamą maginį realizmą, čia pakeistą į protagonistės yrančią psichinę būklę. Laukinės akimirkos visiško aplinkos ir savęs suvokimo, kurias tuoj pat pakeičia dar intensyvesnės vizijos apie metamorfozę, troškimas tapti bet kuo, kad tik nebebūti gyvuliu, žmogumi. Aplinkiniai visa tai tegali bejėgiškai stebėti. Kiti gi, nesuprasdami kas vyksta, ima pykti. Treti – vos radę progą – bėga, kad nereikėtų viso to matyti ir su tuo tvarkytis. Vidutinė knyga, su vidutiniu parašymu, paskaityti verta, bet kažko labai tikėtis nereikėtų.

Duodu 3/5.

instagram



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.