2023 m. lapkričio 17 d., penktadienis

knygos apžvalga | Nate Crowley "The Twice-Dead King: Ruin" | The Twice-Dead King 1

Autoriai: Nate Crowley
Pavadinimas: The Twice-Dead King: Ruin
Serija: The Twice-Dead King 1
Žanras: 40k Warhammer; Mokslinė Fantastika
Psl.: 370
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

40k mitologija yra fenomenali, tai, kad atsvert visą aukštosios fantastikos skaitymą, kurį darau dėl Baldur's Gate 3, pasilepinau su Nate Crowley knyga The Twice-Dead King: Ruin, pirma duologijoje. Labai nebloga novelė iš perspektyvos tų, kuriuos tuoj nušluos, na, žmonės. Mes.

Apie Knygą: Lordas Oltyx'as, pažemintas ir ištremtas, beviltiškai kovoja prieš orkų ordas su vis mažėjančia kariauna. Greičiausiai čia ir būtų kritęs, tiesiog nebeatlaikęs priešų kiekio, jei ne informacija apie kur kas didesnę artėjančią grėsmę. Grėsmę, kūjo pavidalo laive, armadoje tos kitos nešvarios rasės padarų, kur įtikinti savo pusiau mirusio dievo imperatoriaus, tiki, kad visata yra jų palikimas... Tad, naviguodamas per suktus dvarus, tarp užsispyrusių valdovų, lordų, ponų ir karvedžių, Oltyx skuba namo, į centrinę karalystę, Necron imperijos širdį, įspėti, prašyti, melsti pagalbos, ar evakuacijos... Vien tam, kad čia, namuose, rastų košmarą, kokio nė negalėjo įsivaizduoti.

Mano Nuomonė: Labai gera istorija, mitologija, apie Necron rasę, imperiją. Dėl perspektyvos pasiplėšė ir empatija, nes vienoje pusėje, kaip ir atjaučiami ateiviai, skaitai iš jų perspektyvos, matai jų gyvenimus, baimes. Kažkada galinga imperija, kuri atsisakė fizinių kūnų, dabar gi nyksta dėl paprasčiausio fakto, kad jei jau ten kokį vieną visiškai sunaikina, tai ir viskas, nebėra, naujo nebus. O kitoje pusėje kažkokie tai žmogeliai, primatai, kur bent kiek suvokiami tik kosmodesantininkai (space marines). Iš techninės pusės parašyta gerai, bet skaitant kyla nesklandumų. Kartais tekstas šokinėja be aiškaus apibrėžimo, kad ten buvo tas, o čia yra šitas, tai ne visada iš pirmo paragrafo būdavo aišku ar skaitau prisiminimus, ar viziją, ar čia ir dabar jau kažkas vyksta. Kitą kartą siužetas tiesiog nebuvo tiek pritemptas, kad smegenys nenueitų pagalvoti apie ką nors kitą, taip pametant tam tikrus epizodus. Veikėjai, kaip asmenys - pusėtini, bet jų istorijos tokios visai nieko. Not bad, but not great.

Labai neblogai, 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.