2023 m. rugsėjo 24 d., sekmadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "Servant of the Shard" | The Legend of Drizzt 14

Autoriai: R.A. Salvatore
Pavadinimas: Servant of the Shard
Serija: The Legend of Drizzt 14
Žanras: Forgotten Realms; Epinė Fantastika
Psl.: 384
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Pabaigiau keturioliktą Legend of Drizzt serijos knygą, pirmą Sellswords trilogijoje, R.A. Salvatore "Servant of the Shard". Šioje istorija sekė du tokius, kaip ir, piktadarius, tai labai gerai skaitėsi. Knygas tikrai verta pradėti nuo pradžių tiems, kas su Forgotten Realms / Dungeons and Dragons šviežiai susipažino per Baldur's Gate 3 (su sąlyga, kad patiko).

Apie Knygą: Keistas įrankis, neįgudusiai akiai atrodantis tiesiog, kaip gražus, švytintis kristalas, sukurtas galingų, bet tamsių galių, kurias tada pats ir sunaikino, išsiurbęs iš jų viską, ką galėjo. Kristalas sąmoningai ieško, vilioja ir kelia kivirčus tarp žmonių, taip ieškodamas paties galingiausio, stipriausio naudotojo rankų. Bet kas sektų po to dar niekas nežino ir turbūt verčiau niekad nesužinotų. Tik štai, du legendiniai žudikai susivokia, jog abu kristalas jau pavergė ir padarė priešais... 

Mano Nuomonė: Labai įdomus veikėjų vystymas išliekant prie jų originalių asmenybių ir netolstant nuo logiškos galimos raidos sekos. Du mirtini kariai, samdiniai, žudikai, viens prieš kitą, o tada - prieš pasaulį, su juodu sunaikinti bandančiu kristalu kišenėje, reikalaujančiu nežmoniškų valios pastangų nepasiduoti. Puikiai išlankstyta ir parašyta istorija, pilna pažystamų veikėjų, bei jau pamažėle perkandamos mitologijos. Tikrai buvo verta skaityti ir tas, kur nelabai patiko, kad prisikasti iki šitos.

Stiprus 5/5.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.