2023 m. rugsėjo 30 d., šeštadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "Promise of the Witch-King" | The Legend of Drizzt 15

Autoriai: R.A. Salvatore
Pavadinimas: Promise of the Witch-King
Serija: Legend of Drizzt 15
Žanras: Dungeons and Dragons; Epinė Fantastika
Psl.: 373
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Pabaigiau paskutinę rugsėjo knygą, R.A. Salvatore "Promise of the Witch-King", antrą The Sellswords trilogijoje ir penkioliktą The Legend of Drizzt serijoje. Skaitėsi truputį, kaip koks filleris, užpildas, nes labai jau keistai tarsi iš niekur pradėta istorija, kai du protagonistai galai žino kuo užsiiminėja.

Apie Knygą: Du prastai pagarsėję žudikai, žmogus Artemis Entrari ir tamsusis elfas, drow, Jarlaxle (džar-laksl), atsibeldžia į dykynę, kurioje jau seniai riejasi dvi frakcijos. Ne prieš jos būtų ir šitų dviejų galvas pakeliui nuimti, bet priešininkai, nors tik du, visgi nėra taip paprastai įveikiami. O kažkur visoje šioje suirutėje nubudo Raganiaus Karaliaus artefaktas, knyga, sutverta susiurbti skaitytojo gyvybę ir galią ir įvykdyti savyje užrašytą magiją...

Mano Nuomonė: Nemėgstu paraleliai rašomų istorijų, nes visada, be išimties, viena patinka labiau, tai kitą skubu skaityti, kad greičiau vėl apie aną. Istorija - silpnoka, dar iki nieko normaliai neprivesta, tai tokia, lyg, nelabai tvirta, skaitai ir nežinai, ar čia įsidėmėt ką nors, ar kitoje knygoje jau pamiršt galėsiu. Bet, labai didelis pliusas yra gan įdomiai vystomi piktadariai veikėjai, kurie šioje trilogijoje tapo protagonistais. Tas toks tik piktadariams būdingas humoras, labai gerai suėjo, o ir nuspėjamumo apmažėjo, nes su moraliai netvirtais veikėjais matyt lengviau judėt aplink pasirinkimus.

Ne pati geriausia, bet nėr bloga, tai toks 3/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.