2023 m. rugsėjo 18 d., pirmadienis

knygos apžvalga | Glen Cook "Niūrūs Laikai" | Juodoji Gvardija 6

Autoriai: Glen Cook
Pavadinimas: Niūrūs Laikai
Serija: Juodoji Gvardija 6
Žanras: Tamsioji Fantastika; Karinis Romanas
Psl.: 316
Įvertinimas: 3/5 | Goodreads

Sekanti knyga Glen Cook Juodosios Gvardijos serijoje, "Niūrūs Laikai", stipriai skyrėsi nuo visų buvusių prieš tai. Sudėtingesnė ir kur kas aiškiau nubrėžianti bent abstrakčias linijas link kur šios senosios Gvardijos istorija slinksis toliau.

Apie Knygą: Murgenas - prakeiktas be įspėjimo palikti savo kūną ir stebėti įvairiais laikais vykstančias scenas. Dalykus kurie buvo, net jei jis pats jų nematė. Dalykus kurie vyksta. Ir dalykus, kurie dar tik bus. Ateitis gero daug nežada. Neįsivaizduojamos galios - bunda ir ima bruzdėti, dievai, prieš kuriuos dabartiniai - teatrodo kvailais vaikais. Ir Kranklio likimas, taip... Bet, pirmiausia reikia išgyventi čia ir dabar, nes ir be vizijų apie ateitį - situacija darosi įtempta, įsikūrus tarp priešų, be kelio pirmyn ir be išeities atgal.

Mano Nuomonė: Knyga tikrai kur kas įdomesnė nei prieš tai buvusi, nepaisant to, jog mane labai nervina šokinėjimai laiku. Beveik tiek pat, kiek labai ilgos scenos apie nieką, kurios visiškai nieko neprideda istorijai. Ir nekalbu apie tiesiog jaukias scenas, nieko tokiose blogo, bet čia gi tiesiog vat, kažkas vyksta, įvyksta ir tai daugiau nebepaliečiama, nors tą sekundę turėjo būti labai aktualios naujienos. Bet, visa tai atsijojus, ta pagrindinė istorijos linija - tikrai įdomi. O ir autorius rašo puikiai, tai nepaisant bereikalingų sukomplikavimų - lengvai skaitosi ir išlieka suprantama, kur net su mano semegenim nereikia bijot pamesti giją.

Stiprus 3/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.