2023 m. rugpjūčio 10 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Arkady Martine "A Memory Called Empire" | Teixcalaan 1

Autoriai: A Memory Called Empire
Pavadinimas: Arkady Martine
Serija: Teixcalaan 1
Žanras: Kosminė Opera; LGBT
Psl.: 462
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Numečiau dvi pradėtas knygas, nes tiesiog nelipo. Ir galiausiai pasiėmiau Arkady Martine "A Memory Called Empire". Nors per labiausiai ir nesudomino, neužkabino, vis tiek buvo labai nebloga ir gerai susiskaitė.

Apie Knygą: Į bene Visatos Centrą, į Imperijos Miestą iškviečiama nauja Stoties pasaulio ambasadorė, be aiškių žinių apie to priežastis. Sužinojus, deja, į gerą nieks nepasisuka. Jos pirmtakas buvo nužudytas, o dėl jos rasės žmonių ypatumų - tie, kas jį pražudė, turi svarių priežasčių manyti, jog ji žino į kokius politinius neramumus vyriškis buvo įsivėlęs ir dėl ko mirė. Tad ji - sekantis taikinys ateivių pasaulyje, kur dvaro intrigos opoziciją sutriuškina efektyviau, nei nužudymas. Ir kur poema gali būti labiau mirtina nei peilis į nugarą.

Mano Nuomonė: Lėto tempo ir didelės rizikos istorija apie politines intrigas, nemirtingumo supratimą, bei pasitikėjimą, kai aplink pamažėle, lyg banga, kyla sukilimas, revoliucija, perversmas. Veikėjai gerai parašyti, gal ne tiek, kad prisiminčiau jų vardus, bet tiek, kad tikrai nuliūdino visi jiems nutikę blogi dalykai. Tad jei mėgstat knygas apie politines intrigas, prieš kurias turbūt net Sostų Žaidimas nublanktų, bet kažkur ten, tarp ateivių, manau ši tikrai verta dėmesio.

Stiprus 4/5, tikrai skaitysiu daugiau.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.