2023 m. sausio 31 d., antradienis

knygos apžvalga | Kim Stanley Robinson "Shaman"

Autoriai: Kim Stanley Robinson
Pavadinimas: Shaman
Serija: -
Žanras: Mokslinė Fantastika; Fantastika
Psl.: 456
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Neįsivaizduoju iš kur gavau Kim Stanley Robinson knygą "Shaman", ar kodėl, bet suėjo neblogai. Su ja ir užbaigiu tokį mokslinės fantastikos ir kiberpanko pilną Sausį.

Apie Knygą: Loom teko nenorėta dalia tapti sekančiu klano šamanu. Neturėjo taip būti, bet dabar jau yra kaip yra ir vaikinas, pamažėle tampantis vyru, turės ne tik išmokti gyventi tarp pasaulių, padėti ir patarti pasitelkęs gamtą, jos ciklus, rodomus ženklus, bet ir išgyventi jam metamus iššūkius. 

Mano Nuomonė: Beveik slice-of-life tipo knyga, mokslinės fantastikos žanre, nes primityvi tauta, kurią stebime, pasaulis, kuriame jie gyvena - visi mums nepažįstami, t.y. gal būt ateivių, kur fantastika būtent ir ima maišytis su moksline. Istorija tikrai įdomi, nors joje nieko kažko tokio lyg ir nėra, tiesiog skaitai asmens gyvenimą, sunkumus, per jo paties rankas ir akis pažindiniesi su pasauliu, kurio jis ir pats dar nepažįsta, ir stebiesi, ant kiek labai kai kurie dalykai atrodo abnormalūs ne tik lyginant su mumis, čia ir dabar, bet ir su įsivaizdavimu, kokie buvo mūsų protėviai.

Ne pati lengviausia knyga, bet tikrai įdomi, duodu 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.