2022 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Dracember | knyga: A.M. Ruggirello "From Dill to Dracula" - Drakulos receptų knyga - nuo krapų iki Drakulos

Pernai gavau labai mielą dovaną, Drakulos receptų knygą, parašytą A.M. Ruggirello, pavadinimu "From Dill to Dracula" - nuo krapų iki Drakulos. Realiai pats gaminti nemėgstu, bet labai mėgstu rankiot ir turėt visokias įdomesnes, neįprastas maisto gaminimo knygas. Tai + Drakula = turėjau turėti. Tik štai, nepamenu, kodėl nusprendėm, kad man labiausia tiks elektroninė knyga, nes su tuo irgi buvo visokių nuotykių...

A.M. Ruggirello yra Rumunų migrantų palikuonė, užaugusi šeimoje, kurioje buvo nuoširdžiai skatinamas kūrybingumas, ko pasėkoje greičiausia ir turime šią neįprastą receptų knygą.

Kiek žinau, tai nėra vienintelė Drakulos receptų knyga, bet ši - bene naujausia ir moderniausia tuo atžvilgiu, kad nereikės recepto produktų išsiversti į žmonių kalbą, bandant suprasti ką reiškia tas, ar anas terminas. O ir receptai mums, Lietuviams, bus net labai pažįstami. Kaip vadinsi, taip nepagadinsi, kopūstienė, balandėliai, kotletai, tinginys net... Gavau pabendrauti su autore, kai į paštą niekaip nenorėjo ateit tas knygos failas. Pasidalinau mūsų tinginio receptu ir gavau prašymą parašyti įspūdžius, kai išbandysiu esantį knygoje.

Knygoje daug istorijos, mitologijos ir gražių fotografijų. Labai džiaugiuosi, kad ją turiu. Ir, kadangi tikrai negaliu pasidalinti Drakulos tinginio (čia vadinamo salam de biscuiti - chocolate salami roll) receptu, pasidalinsiu mūsiškiu, nes tai buvo ir išlieka - mano mylimiausiu desertu. Tik, kad jau švenčiam Princą Vladą Drakulą, nepasišiukšlinkim su "sausainiais":

(čia gaunas apie 6-8 gabaliukus, tai jei nenorit įsimest į šaldiklį - dalinkit viską per pusę)

400 gramų kondensuoto pieno (viena skardinė)
300 gramų šakočio (norfoj būna po gabalą)
250 gramų sviesto (vienas pakelis)
2 šaukštai kakavos

Kondensuotą pieną nelimpančioje, o geriausia tai padažų keptuvėje, ant labai mažos ugnies kaitinkite iki ims po truputį keisti spalvą. Kai jau parusvės, nusiimkit ant karščiui atsparaus paviršiaus, įberkit kakavą ir sutarkuokit arba labai smulkiai supjaustykit sviestą, nes reikės viską išmaišyti į vientisą masę. Kai tai padarysite - perpilkite masę į kitą indą, su jau sutrupintu šakočiu ir dar kartą gerai permaišykite. Tada tiesiog sudėkite į formelę, uženkite kepimo popieriumi ir įdėkit kelioms valandoms į šaldytuvą, iki jau tikrai laikys formą ir galėsite lengvai pjaustyti. (galima tiesiog sudėt į maišiuką ir pakočiot, kad susiformuotų dešra - saliamis)

Būtent su tinginiu ir švęsiu Gruodžio 25 dieną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.