2022 m. birželio 29 d., trečiadienis

knygos apžvalga | Masha Gessen "The Future is History"

Autoriai: Masha Gessen
Pavadinimas: The Future is History
Serija: -
Žanras: Istorija; Politika
Psl.: 515
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Rusijai tęsiant Ukrainos žmonių genocidą, visi turime išlikti informuoti ir papildomai raginti domėtis kitus, kad karas netaptų kasdienybe, ar "business as usual". Tad perskaičiau Masha Gessen knygą "The Future is History: How Totalitarianism Reclaimed Russia", apie homo sovietikus evoliuciją. 

Apie Knygą: Nukritus Geležinei Uždangai Rusija įžengė į naują, pasaulietišką demokratijos erą, kur paprastas Rusas galėjo patikėti savo ateitimi, bei jos svarba. Knyga atpasakoja keturių asmenų gyvenimus nuo tada, iki beveik dabar, kaip jie prisidėjo prie tų pokyčių, bei kaip, iki pat galo, kovojo dėl savo teisių, kai senasis rėžimas vėl ėmė gniaužti juos į kumštį.

Mano Nuomonė: Labai gerai parašyta ir labai įdomi knyga. Joje pilna baisių žiaurumų, atsiradusių dėl agresorius paskatinusio rėžimo iškilimo. Tačiau, kuo toliau į pabaigą, tuo keisčiau buvo skaityti apie veikėją, kuri išreiškė savo ir kitų tokių, kaip ji, požiūrį į Ukrainą, su užsidegimu, kai šie išėjo protestuoti savo valdžios, ir Rusai padarė tą patį. O tada su beveik kartėliu, kad jiems pavyko, o štai Rusus - sutrypė Putino įteisinti chuliganai.

Stiprus 4/5.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.