2022 m. birželio 20 d., pirmadienis

knygos apžvalga | H.E. Edgmon "The Witch King" | The Witch King 1 | 🏳️‍🌈

Autoriai: H.E. Edgmon
Pavadinimas: The Witch King
Serija: The Witch King 1
Žanras: LGBT Literatūra; Fantastika
Psl.: 432
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Panašu, kad H.E. Edgmon knygą "The Witch King", pirmą serijoje tokiu pat pavadinimu, žmonės arba myli, arba nekenčia, su minimaliu viduriuku. Man gi visai patiko.

Apie Knygą: Wyatt ketino užkasti savo praeitį fėjų karalystėje kuo giliau ir gyventi tiek normalų ir laimingą gyvenimą tarp žmonių, kiek būtų pajėgęs. Tačiau karalystės princas, su kuriuo Wyatt sieja likimas, apsireiškia jo kieme, be jokios priedangos, ir pareiškia, jog jis privalės grįžti, vardan karalystės. Kartu su šiuo nepakenčiamu, bet žavingu princu grįžta ir visa tai, ką Wyatt mėgino palaidoti. Fėjų neapykanta raganų sugebėjimų turintiems vaikams, užpuolimas, kurio pasėkoje Wyatt gyvus sudegino savo tėvus ir daug kitų, nuolatinių, bene sisteminių skriaudų, patirtų fėjų karalystėje, iš kurios jis vos pabėgo gyvas...

Mano Nuomonė: Istorija, jei tokias imant, kaip kažkokį bendrą reiškinį Jaunimo Fantastikos žanre - įdomi. Apie raganių, gimusį fėjoms, translytį vaikiną, kuris gyvenimo ieško tarp žmonių, nes magijos pasaulis - net žiauresnis, nei mūsų. Tada atsibogina tas jo princas-sužadėtinis, nemirktelėjęs paklausia kreipinių ir įkyriai įkalbinėja jį grįžti ir būti jo karaliumi, tiesiog priimdamas Wyatt lytį, kaip faktą. Bet. Knyga parašyta labai silpnai. Trūksta pasaulio statymo, ko pasėkoje labai sunku jausti nerimą, įtampą dėl galimo to abstraktaus pasaulio sunaikinimo. Fėjos atrodo nesuvokia, kaip palaikyti visuomenę, valstybę, pavyzdžiui, vietoje to, kad tęstų kokią nors savų pinigų kaldinimo sistemą, jie verčiau filtruoja žmonių pinigus. Veikėjai, jei jie ne pagrindiniai, parašyti irgi labai vidutiniškai, trūksta jų istorijos, sunku suvokti ką jie daro ir kodėl. Didelė stoka reakcijų, dalykai tiesiog vyksta ir į juos reaguojama neadekvačiai, jei iš viso reaguojama. Antras bet: suprantu, kad knyga yra debiutinė. Ko pasėkoje, dėl istorijos, kuri man gal būt patiko vien dėl to tokio kitoniškumo ir familiarumo, duosiu serijai šansą.

Silpnas 4/5. Trigger Warnings, nes mačiau daug kas klausinėjo apie skriaudas: grafiškai neaprašinėti prisiminimai apie prievartą, mirtys, patyčios.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.