2022 m. gegužės 3 d., antradienis

knygos apžvalga | Masha Gessen "Surviving Autocracy"

Autoriai: Masha Gessen
Pavadinimas: Surviving Autocracy
Serija: -
Žanras: Politika; Istorija
Psl.: 288
Įvertinimas: 4/5 | Goodreads

Pripažinsiu, kad kai pasiėmiau Masha Gessen knygą "Surviving Autocracy", nesitikėjau, kad ji bus, daugiau ar mažiau, vien tik apie autokratiją JAV. Bet perskaitęs tikrai suprantu, kodėl taip yra ir kaip ją perskaityti vis tiek gali būti naudinga.

Apie Knygą: Vaikystę praleidę Sovietuose, bei porą metų rašę apie Rusijoje bundantį totalitarizmą, Gessen buvo puikiai pasiruošę pastebėti ir aprašyti JAV kylančią autokratiją, Trump'o išrinkimo prezidentu reikšmę, jo kalbų svarbą, bei elgesį, kuris tikrai turėjo sukrėsti, tačiau vietoje to - tiesiog neturėjo jokio efekto. Knyga nurodo yrimo taškus, kur, kaip ir kodėl jie atsirado, ką jie reiškia šaliai ir tautai, ir kaip tą koroziją - išgyventi.

Mano Nuomonė: Paminėti keli labai geri punktai ir mintys apie JAV sąveiką su kitomis tautomis, tiek gerus, tiek blogus to efektus, kam nuo ko buvo blogiau, o kam nuo to paties - geriau. Verta paskaityti ir šių dienų atžvilgiu (Rusijos Federacijos invaziją į Ukrainą, karo nusikaltimus, bei ukrainiečių genocidą), mat autoriai puikiai apibrėžė kenksmingas, bet galvą keliančias ideologijas, kurioms nemažai peno davė ir kitų šalių tuometiniai prezidentai, į kuriuos čia bedamas pirštas, su vardais ir veiksmais.

Gal ne Amerikiečiams ir ne pati naudingiausia knyga, bet parašyta gerai, skaitosi lengvai, ir buvo įdomi, tai duodu stiprų 4/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.