2021 m. sausio 9 d., šeštadienis

drakula | Dracula Untold (2014)


Pavadinimas: Dracula Untold
Drakula: Luke Evans
Metai: 2014
Trukmė: 92 min.
Įvertinimas: 4/5 | IMDB

Leiskit jums papasakoti apie seną meilę. Ne tokią, kaip Bela Lugosis, bet jau ir nebe tokią šviežią, kaip Claes Bang. "Drakula. Pradžia" kino teatre žiūrėjau bent tris kartus, tokie tad neblogi laikai buvo, kai taip buvo galima. Ir nors šis istorinės fantastikos kūrinėlis tikrai nėra geriausia, ką matėte, man vis tiek be galo smagu, kad bent kartą buvo parodytas nors ir labai netikslus, Vladas Drakula istoriniame formate, mat jau senokai įgrįso man Stokerio perpasakojimai, kur prasideda su Harkeriu, keliaujančiu į griūvančią pilį galai žino kur...

Apie Filmą: Filmas prasideda vienu ar dviem atradimais, kurių pėdsakai atveda tėtuką... t.y. Drakulą į kažkokį tamsų urvą, nuklotą kaulais. Čia nė minutės neprireikia, kad mūsų didysis karvedys kristų ant nugaros, su kardu iškeltu tarp kojų ir labai tikslingu saulės spindulėliu ant ašmenų. Mums leidžiama suprasti, kad net toks genialus karys, kaip Vladas Smeigikas čia neturėjo jokių šansų išgyventi ir vien sėkmės dėka iš ten išnešė kailį, palikęs du mirusius karius.

"I'll do what princes do best - negotiate." 

Nuo čia tarsi spirale žemyn - Turkai pasigedo savų ir nusprendė, jog dėl to kaltas bus žemės, kurioje jie dingo, savininkas, t.y. princas Drakula. Tad atvykę pareikalavo savo duoklės bei senosios, tos, kur reikalaujama jaunų berniukų iš kurių auginami kariai Osmanų Imperijai.

"Men do not fear swords, they fear monsters."

Atiduoti vaikus ar pasmerkti savo šalį - karui? Panašu jog jis teturi vieną galimybę apginti savo žmones.

Mano Nuomonė: Kovos scenos pradžioje buvo gražesnės, bet į galą pati istorija - gerėjo. Buvo tikrai malonu žiūrėti, net jeigu noris dantimis griežti dėl netikslumų ir reikia sau priminti, jog čia istorinė fantastika, o ne istorija. Luke Evans tikrai neblogas pasirinkimas, ne tobulas, bet labai neblogas. Ir pabaiga buvo gera, su tokiu mažučiu pažadu apie tęsinį, kurio deja nebus.

Verdiktas: 4/5

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.