2020 m. liepos 7 d., antradienis

knygos apžvalga | John M. Marzluff, Tony Angell "Gifts of the Crow"

Autoriai: John M. Marzluff, Tony Angell
Pavadinimas: Gifts of the Crow
Serija: -
Žanras: Negrožinė; Mokslinė literatūra
Psl.: 304
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

John M. Marzluff ir Tony Angell knygoje "Gifts of the Crow" pilna nuostabių, tikrų istorijų apie korvidų šeimos paukščius, bei jų mąstymo tyrimas. Pastarąjį ten tikrai ne visą supratau, labai toli nuo mano srities, bet knyga nuo to nei lašeliu nesuprastėjo.

Apie Knygą: Knyga išsamiai pasakoja apie korvidus (varnas, šarkas, pan.), bei kokie jie fantastiškai protingi paukščiai, gebantys mokytis, atpažinti, ir prisiminti įvykius. Nuo riešutų ar moliuskų mėtymo ant gatvės, kad juos jiems atidarytų pravažiuojantys automobiliai, ko pasekoje jie sulaukia kokio nors eismo sustojimo ir tik tada eina pasimėgauti gardėsiais, iki bandymo papirkti žmones dovanomis, kompanija. Ar tiesiog atsidėkoti už jau suteiktą maistą ar pagalbą.

Mano Nuomonė: Galvoju, kas šiaip saugu jiems valgyti? Ar galėčiau nešiotis kišenėj kokį ziplock maišiuką su šunų ėdalu ar riešutais, kad susirasti draugų šių nuostabių paukščių tarpe? Knyga be galo įdomi ir labai gerai parašyta, nes net mokslinė jos dalis, jei ji ne visai suprantama, kaip tarkim nebuvo suprantama man, nieko iš jos neatima.

Labai, labai rekomenduoju visiems. Stipriausias 5/5 kokį kada kam daviau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.