2020 m. birželio 1 d., pirmadienis

knygos apžvalga | R.A. Salvatore "Starless Night" | The Legend of Drizzt 8

Autoriai: R.A. Salvatore
Pavadinimas: Starless Night
Serija: The Legend of Drizzt 8
Žanras: Aukštoji Fantastika
Psl.: 320
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Ką gi, dabar jau tikrai užsikabliavau ant R.A. Salvatore serijos "The Legend of Drizzt". Perskaičiau aštuntą knygą joje, kas yra antroji knyga "Legacy of the Drow" trilogijoje, pavadinimu "Starless Night" ir ji buvo nuostabi.

Apie Knygą: Drizzt nerimsta dėl tuneliuose po ir aplink Mitrilio Sales rastų Tamsiųjų Elfų pėdsakų. Jam žūt būt reikia sužinoti, ką rezga jo žiaurūs tautiečiai, tad belieka leistis atgal į gilią tamsą Underdark ir grįžti namo į košmariškąjį Menzoberranzan. Bet nė nepasiekęs namų durų Drizzt jau gavo susitaikyti su mintimi, jog greičiausia niekad nebepamatys saulės šviesos ir galės laikyti save laimės kūdikiu, jei prieš mirtį nebus brutaliai kankinamas. Jis nė neįtaria, jog jo pėdomis seka padėti pasiryžusi draugė ir labai netikėtas sąjungininkas...

Mano Nuomonė: Underdark labai įdomi vieta, kurią net įsivaizduoti sunku. Tamsoje, kur nėra šešėlių, nes nėra šviesos, keliautojas privalo slėptis slėpdamas savo kūno šilumą. To nežinantys - greit žūva persmeigti goblinų, ar kitų tamsoje tūnančių padarų, mat vien susilieti su aplinka čia nepakanka. O tamsiųjų elfų, drow, rezgami planai - įdomūs skaityti. Tvirtai supinti ir perpinti kitų elfų gijomis, nes tamsusis elfas tamsiajam elfui - nebūtinai draugas. Ką ten nebūtinai... Knygoje pilna kvapą gniaužiančių pabėgimų, įtemptų sėlinimų ir neįtikėtinų kovų, tai laikas su ja - visapusiškai maloniai praleistas.

Gera knyga. Tvirtas 5/5, šita tokia ypač buvo. Rimtai, jei mėgstat fantastiką, klasikinę tokią, kaip Žiedų Valdovo ar panašiai, tai imkit šitas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.