2019 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis

knygos apžvalga | Gianni Russo "Hollywood Godfather" | memuarai

Autoriai: Gianni Russo
Pavadinimas: Hollywood Godfather
Serija: -
Žanras: Memuaras; Tikri Nusikaltimai
Psl.: 304
Įvertinimas: 5/5 | Goodreads

Nors Gianni Russo memuaras "Hollywood Godfather" ir turėjo savų problemų, kilusių iš tų laikų Holivudo ir tų, deja iki šiol egzistuojančių nelygybės pažiūrų, rasizmo, seksizmo, pati istorija buvo be galo įtraukianti ir įdomi.

Apie Knygą: Jei negalite prisiminti kur girdėjote šį vardą ar matėte šį veidą: Carlo Rizzi iš Krikštatėvio filmų ir dar daug kitų. Gianni Russo, tikras mobsteris filme apie mobsterius ir, beje, ne vienintelis toks, mums nupasakoja savo gyvenimą iki dabar. Nuo atitolusių ryšių su tėvais, pirmojo biznio perpardavinėjant tušinukus, susidūrimo su tikrų tikriausiu mobsteriu su pakankamai aukštais moralės standartais, kad pasirūpintu gatvėje šąlančiu, bet tikrai gudriu vaiku, iki aktoriaus karjeros. Gianni Russo visada ieškojo būdų pasipelnyti, sukdamas biznį po biznio, tad net detaliai pasakodamas mums apie tikrai neįtikėtiną Krikštatėvio filmų sukimą, jis nepamiršdavo paminėti kam ir už kiek pardavinėjo limonado skardines, su kokiais puikiais aktoriais ir dainininkais susipažino, bei jų pačių finansų ypatumus: kas niekad neapsiimdavo apmokėti vakarienės, kas visada teigdavo esąs tikras skurdžius, ir kas tiesiog į akis visiems melavo. Daug žinomų vardų ir istorinių įvykių į kuriuos turbūt niekad nebežiūrėsime taip pat.

Mano Nuomonė: Buvo linksma skaityti apie jo biznius ir kaip juose, tarkime klube, jis greit perprato poreikį imituoti pavojų visoms toms spindinčioms žvaigždutėms, kurios norėjo įsivaizduoti esą pavojingo gangsterių pasaulio dalimi. Be galo įdomiai susiskaitė pažintys su Merlina Monro ir Elviu Presliu, bei kitais žinomais vardais, kaip Frankas Sinatra ir pan.; Bei politikais, ką jie žadėjo, ką jie padarė ir kokie istoriniai įvykiai, tarkime, užsakyti, suorganizuoti nužudymai, įvyko, nes taip norėjo Šeima. Gaila tik, kad Gianni Russo tarsi tik prašoko pro kitas problemas, nepaminėdamas savo paties nuomonės ar galimo jos pasikeitimo. Belieka tik bendrais bruožais spėlioti jo pažiūras.

Niekad nežinau, kaip vertinti memuarus. Viena yra duoti balus kūriniui, visai kas kita - kažkieno gyvenimui. Bet šis tikrai įtraukė, tai duodu 5/5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.